| Autor | 
Zpráva | 

Leika 
Spolubydlící  

Věk: 48 

|  

| 

Bylo mi dnes na CG řečeno, že se mohu nastěhovat kdykoliv po převzetí bytu a to i přesto, že kolaudační rozhodnutí ještě v tu chvíli nenabylo právní moci. ujišťovali mě, že případně nebudu jediná, kdo tak učiní. 

A tak mne zajímá: jak to kdo plánujete? | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
     | 
  | 

Milan V. 
Administrator  

|  

| 

Já už jsem k nějakému jinému tématu psal, že s převzetím bytu ještě počkáme, až budou opraveny všechny závady a nedodělky, až teprve potom začneme s dalším, tj. necháme udělat kuchyň, vestavěné skříně, namontovat žaluzie, atd. ... Když tady padaly ty různě odhadované a vytvářené harmonogramy, vycházela mi druhá polovina února jako reálné datum pro postupné stěhování ...   | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
|    | 
      | 
  | 

Banana 
Domácí  

|  

| 

| Milan V. napsal(a):
		 | 

| 
 že s převzetím bytu ještě počkáme, až budou opraveny všechny závady a nedodělky, až teprve potom začneme s dalším, tj. necháme udělat kuchyň, vestavěné skříně, namontovat žaluzie, atd. ... 
		 | 

No abyste se nestěhovali za půl roku, osobně myslím že nedodělky se budou pomalu dodělávat ještě dlouho....jenom nám poškrábané dveře opraví za 6-8 týdnů- dodací lhůta.

Takže já beru spacák a spím v bytě hned po předání, někdo musí střežit náš společný majetek před útoky z venku                  | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
    | 
     | 
  | 

Milan V. 
Administrator  

|  

| 

| Banana napsal:
		 | 

No abyste se nestěhovali za půl roku, osobně myslím že nedodělky se budou pomalu dodělávat ještě dlouho....jenom nám poškrábané dveře opraví za 6-8 týdnů- dodací lhůta.

Takže já beru spacák a spím v bytě hned po předání, někdo musí střežit náš společný majetek před útoky z venku                 
		 | 

jasně, v případě těch nových dveří přihmouříme očko a přebíráme bez nich ...   To bychom se nestěhovali ani v březnu ...   | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
|    | 
      | 
  | 

Leika 
Spolubydlící  

|  

| 

| Milan V. napsal(a):
		 | 

| Banana napsal:
		 | 

Takže já beru spacák a spím v bytě hned po předání, někdo musí střežit náš společný majetek před útoky z venku                 
		 | 

jasně, v případě těch nových dveří přihmouříme očko a přebíráme bez nich ...   To bychom se nestěhovali ani v březnu ...  
		 | 

Teda já nevim, ale my jsme asi nějaká vyjímka - kromě jedný špatný dlaždice na terase a jedný uvolněný kliky u vnitřních dveří jsme nenašli NIC a to jsme to vzali hooodně důkladně. | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
     | 
  | 

lusvec 
Domácí  

|  

| 

| Leika napsala:
		 | 

Bylo mi dnes na CG řečeno, že se mohu nastěhovat kdykoliv po převzetí bytu a to i přesto, že kolaudační rozhodnutí ještě v tu chvíli nenabylo právní moci. ujišťovali mě, že případně nebudu jediná, kdo tak učiní. 

A tak mne zajímá: jak to kdo plánujete?
		 | 

Jak už jsem psal tady tak nespěchám (ani nemůžu) a tak to vidím optimisticky na březen - duben. | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
    | 
     | 
  | 

marty 
Host  

|  

| 

6.2 a taky musim hlidat nas spolecny majetek :DDD vecer budu sledovat kolik dalsich zoufalcu tam je ve spacaku  D pac zaluzie jeste nemame    

btw my sme mely asi A4ku nedodelku, a veci jako prehozene dvere mezi obyvakem aloznici ci poskrabane onko nemyslim ze vyresi do 3 tydnu.... | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
|    | 
      | 
  | 

Milan V. 
Administrator  

|  

| 

| marty napsal(a):
		 | 

| 
... btw my sme mely asi A4ku nedodelku, a veci jako prehozene dvere mezi obyvakem aloznici ci poskrabane onko nemyslim ze vyresi do 3 tydnu....
		 | 

Celou A4?!?      Jaké byly ty závady a nedodělky povahy?!? případnou odpověď dejte prosím do tohoto diskuzního tématu. | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
|    | 
      | 
  | 

maruna23 
Kolemjdoucí  

|  

| 

Jsem byl na první prohlídce a na další mám jít 6.2. - Doufám že nedodělky do této doby odstraní. Jinak byt papírově přebírám 4.2. 

A chtěl bych se zeptat, CG mi potvrdil, že kol. řízení proběhne 20.1. 2006, tak jak to vypadá, a kdy by mohlo nabýt právní moci. - jestli nemáte někdo bližší info. A hlavně by mě zajímalo, 

1)kdy se měžu do bytu přihlásit - až po kolaudaci ?? Nebo dokonce po zápisu na KÚ ?? poraďte mi sííím. 

2)Taky by mě zajímalo, jestli už při přihlášení bude znám název ulice a číslo popisné.

3) Jinak odhad, kdy to "konečně" bude???

Díky za odpověď.

Mára.

Mimochodem - koupil jsem byt na NZM "C". | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
|    | 
       | 
  | 

Banana 
Domácí  

|  

| 

| maruna23 napsal(a):
		 | 

1)kdy se můžu do bytu přihlásit - až po kolaudaci ?? Nebo dokonce po zápisu na KÚ ?? poraďte mi sííím. 

2)Taky by mě zajímalo, jestli už při přihlášení bude znám název ulice a číslo popisné.

3) Jinak odhad, kdy to "konečně" bude???

"C".
		 | 

1-az po kolaudaci a zapisu na katastr 

2-na prihlaseni musi byt znam nazev ulice, jinak by nebylo kam se nahlasit viz.1

3-jo tak to nikdo nevi, pravomocne kolaudacni rozhodnuti tak cca za 4 tydny a zapis do katastru v Praze muze trvat az pul roku         | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
    | 
     | 
  | 

Milan V. 
Administrator  

|  

| 

| maruna23 napsal(a):
		 | 

| 
A chtěl bych se zeptat, CG mi potvrdil, že kol. řízení proběhne 20.1. 2006, tak jak to vypadá, a kdy by mohlo nabýt právní moci. - jestli nemáte někdo bližší info.
		 | 

Podívejte se sem.   To místní šetření kolaudační komise bylo 19. 1. ...

| maruna23 napsal(a):
		 | 

| 
Jinak byt papírově přebírám 4.2. 
		 | 

To je ale sobota! Oni jsou teď na centrále v sobotu?!? | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
|    | 
      | 
  | 

Milan V. 
Administrator  

|  

| 

Informace o nabytí právní moci kolaudačního rozhodnutí budu mít z první ruky, nebojte ...   | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
|    | 
      | 
  | 

maruna23 
Kolemjdoucí  

|  

| 

začátkem ledna v domě "C" při prohlidce nebyly namontovány ventily k topení, futra v bytě a další drobnosti... nevíte jestli už je toto v pořádku ?? Za týden by mělo být.. ale někdo tady psal, že mu zrušili schůzku, s tím, že ještě nemají závady odstraněny. Nevíte teda někdo jak tomu je ?? A ta kolaudace... béčko už je prý zkolaudované.... "C" nie ??  )

M. | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
|    | 
       | 
  | 

Lubos 
Podnájemník  

|  

| 

| maruna23 napsal(a):
		 | 

začátkem ledna v domě "C" při prohlidce nebyly namontovány ventily k topení, futra v bytě a další drobnosti... nevíte jestli už je toto v pořádku ?? 

M.
		 | 

U mna 20.1. uz ventily a futra boli. Co chybalo, boli napr. koberce a nejaka drobna sanita v kupelni. | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
    | 
      | 
  | 

Milan V. 
Administrator  

|  

| 

| maruna23 napsal(a):
		 | 

| 
začátkem ledna v domě "C" při prohlidce nebyly namontovány ventily k topení, futra v bytě a další drobnosti... nevíte jestli už je toto v pořádku ?? 
		 | 

To je divné, protože v tu dobu už to tam dávno mělo být ...   | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
|    | 
      | 
  | 

Marie 
Host  

Věk: 45 

|  

| 

Byli jsme se o vikendu podivat, jak pokracuji (mame byt v dome C) a stav zvenku je takovy, ze maji zaplocene predzahradky (nas se to tyka) a videli jsme oknem, ze uz mame i plovouci podlahu v kuchyni - koberce zatim nejsou. Chteli jsme zacatkem ledna termin na zjistovaci protokol a bylo nam receno, ze to neni hotove a ze to bude do konce ledna a pak at zavolame. Vcera jsme volali a termin na zjistovaci protokol mame az 22.2., takze to vypada, ze se budeme stehovat az buhvikdy....   

Videli jsme tam ale uz lidi jak si valej veci do domu B a tise zavideli...

Da se nastehovat, i kdyz nebudou opraveny vady zjistene v ramci zjistovaciho protokolu? Mate s tim nekdo zkusenosti? diky a vsem pevne nervy - zacina se to protahovat. | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
      | 
  | 

Milan V. 
Administrator  

|  

| 

| Marie napsala:
		 | 

... Videli jsme tam ale uz lidi jak si valej veci do domu B a tise zavideli...

Da se nastehovat, i kdyz nebudou opraveny vady zjistene v ramci zjistovaciho protokolu? Mate s tim nekdo zkusenosti? diky a vsem pevne nervy - zacina se to protahovat.
		 | 

Bohužel, už to tady padlo několikrát, bytový dům B byl a je napřed téměř ve všech ohledech, včetně vydání kolaudačního rozhodnutí ...   nastěhovat se samozřejmě dá i s těmi nedodělky a závadami, u nás to bude např. maličkost s poškrábanými zábradlími, která bude odstraněna až bude lepší počasí ... | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
|    | 
      | 
  | 

jája 
Kolemjdoucí  

|  

| 

V bytovém domě B má kolegyňky známa byt a je prý už skoro nastěhovaná    | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
     | 
  | 

... 
Anonymní  

|  

| 

plánujeme bydlet už od 17. února !!! prostě nám končí pronájem jinde,. A s tímhle odhadem se koketovalo u CG na podzim... Poslední dobou je v prostoru NZM poměrně hodně aut - osobní i dodávky (nábytek, studia, kuchyně, vestavby i elektro) takže to připravují asi i další. Dokonce večer pár oken už svítí.

Ale co když někdo přijde? Taková ilegalita... 

V CG říkali že by to snad nikdo kontrolovat neměl... Hrozí něco za brzké užívání? | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
|    | 
 | 
  | 

Banana 
Domácí  

|  

| 

| ... napsal(a):
		 | 

Ale co když někdo přijde? Taková ilegalita... 

V CG říkali že by to snad nikdo kontrolovat neměl... Hrozí něco za brzké užívání?
		 | 

Jsem koukal a pár bytů už je nastěhovaných, v jednom mají u kuchyň. Za předčasné bydlení hrozí pokuta, pokud to někdo zjistí, ale myslím že jenom teoreticky      | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
    | 
     | 
  | 

lusvec 
Domácí  

|  

| 

Za předčasné bydlení pokuta sice hrozí ale to tam přece nikdo nebydlí. Do pravomocné kolaudace každý jen hlídá svůj majetek    | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
    | 
     | 
  | 

PavelH 
Kolemjdoucí  

|  

| 
    | 
     | 
  | 

martina mitchell 
Kolemjdoucí  

|  

| 

Po predani klicu uz mate klice, byt je vas.  Do kolaudace by jste nemeli stavbu uzivat k bydleni, ale zcela teoreticky, kdyby uz fakt nekdo prisel, v 10 vecer zazvonil a kontroloval to, tak jak vam dosvedci, ze tam bydlite?    Kde je psano, ze nemuzete v pyzame s celou svou rodinou v 10 vecer vyuzivat casu do zkolaudovani k instalaci kuchyne, vetrani, instalaci obrazku...   

V Suchdole taky kolaudace vesla v pravni platnost az nejak pred 20. prosincem (termin dokonceni prvni etapy byl hlasen na 15.srpen!), ja osobne jsem tam 24 hod denne "instalovala" od 6.12. a co vim, tak se vecer svitilo tak v 80% bytu. | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
|    | 
      | 
  | 

JoHnY 
Administrator  

|  

| 

| martina mitchell napsal(a):
		 | 

Kde je psano, ze nemuzete v pyzame s celou svou rodinou v 10 vecer vyuzivat casu do zkolaudovani k instalaci kuchyne, vetrani, instalaci obrazku...   
		 | 

tak to uz hej   | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
       | 
  | 

Cibi 
Moderator  

Věk: 40 

|  

| 

ja se planuju prestehovat nekdy koncem brezna   | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
       | 
  | 

Milan V. 
Administrator  

|  

| 

Jo tak pyžamo ... To abych si nějaké přibalil ...   | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
|    | 
      | 
  | 

JoHnY 
Administrator  

|  

| 

| Milan V. napsal(a):
		 | 

Jo tak pyžamo ... To abych si nějaké přibalil ...  
		 | 

si si myslel ze budes instalovat kuchynu bez pyzama, co?   | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
       | 
  | 

MUSTANG 
Domácí  

|  

| 

My "bydlíme" od 21.1. v B (prevzato, bez zavad [ale kdyz to tady ctu tak nevim, jestli jsem tak nenarocni, nebo jestli je objekt B o tolik lepsi nez A a C, nicmene je to tak], zkolaudovano, zaplaceno). Zaluzie jsme si nechali namontovat o den drive  . Ted mame regaly v komore, sedacku a kuchyn na ceste   | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
    | 
     | 
  | 

Sean.cz 
Host  

Věk: 54 

|  

| 

| My bydlíme teprve 6tý den (dům B), ale bylo nám řečeno stavebním dozorem, že můžeme legálně bydlet již cca 23.1.2006. | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
       | 
  | 

Banana 
Domácí  

|  

| 

| A jak to vypada v B s nedodelky a stavebnim ruchem v dome. To v A,C se maka jako o zivot, vsude neporadek. Dvere stale otevrene.... | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
    | 
     | 
  | 
| 
 |