| Autor | 
Zpráva | 

dcom 
Starousedlík  

Věk: 55 

|  

| 

Docela mě překvapilo, že se tohle téma tady ještě neprobíralo. Vzhledem k tomu, že jsme dole, tak jsem očekával, že bude signál slabší, ale že to bude až tak špatný to jsem nečekal. Co se týče Vodafonu tam celkem problém není - signál je jenom nepatrně slabší - osciluje mezi čtyřmi a pěti "dílky". No ale T-Mobile - to je bída (viz. přiložený screenshot). Když jsem dělal ten screenshot, tak jsem měl mobil blízko u okna, takže signál byl trochu lepší, ale v podstatě signál osciluje přibližně mezi -85 dBm a -100 dBm což už je v podstatě ztráta signálu. Pro netechniky - na displeji tak jeden až dva "dílky". Občas se mi signál ztratí úplně - a to jsem ve druhým patře. Eurotel nemám, takže nemůžu posoudit.

Napadlo mě, že bych mohl vznést dotaz na T-Mobile jestli tady neplánujou zlepšit signál - vzhledem k tomu, že to je nová lokalita, bude tady přes 1000 bytů a zdaleka ne všichni, jestli vůbec někdo si nechá zavést pevnou linku, je to docela zásadní věc.

Jakej máte signál vy? | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
     | 
  | 

Dyga 
Host  

|  

| 

| Ahoj, už jsem na T-mobile volala. Po 14 dnech mi přišla odpověď, že podle jejich techniků je signál v pořádku. Takže - házení hrachu na zeď. | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
    | 
      | 
  | 

Cibi 
Moderator  

Věk: 40 

|  

| 

| zdarec, ja uz jsem nekolikrat volal z bytu a bez problemu (mam taky t-mobile, na stav signalu jsem ale nekoukal).. a eurotel CDMA mi jde taky dobre a rychle.. | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
       | 
  | 

dcom 
Starousedlík  

|  

| 

| Cibi napsal:
		 | 

| 
zdarec, ja uz jsem nekolikrat volal z bytu a bez problemu (mam taky t-mobile, na stav signalu jsem ale nekoukal).. a eurotel CDMA mi jde taky dobre a rychle..
		 | 

hmm ... třeba z okna koukáš na BTSku ... | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
     | 
  | 

Banana 
Domácí  

|  

| 

U me s T-mobilem take zadna slava, volani v pohode ale zadna extras sila signalu to neni, to Eurotel je za plno   | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
    | 
     | 
  | 

MKDD 
File moderator  

Věk: 50 

|  

| 

Ja mám Vodafone je to v pohodě, obcas není signal v garážích, ale tam mi to moc nevadí   | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
      | 
  | 

marty 
Host  

|  

| 

jo u nas v Ccku je taky signal na Tmobile uplne spatny(slusne receno)  

Errortel fpoho.... | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
|    | 
      | 
  | 

Dyga 
Host  

|  

| 

Napada mě, že čím víc lidí to na T-mobilu nahlásí, tím lépe. Snažila jsem se, ale .......prý je v této lokalitě signál v pohodě  Bohužel se nám už parkrát s manželem stalo, že jsem se nemohli dovolat - resp. já myslel, že je třeba v metru, ale........45 min. asi ne. Prostě nedorazily smsky a ani se nedalo dovolat. | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
    | 
      | 
  | 

DV 
Kolemjdoucí  

|  

| 

| U nás má i Vodafone špatný signál. během volání se hovor přesušuje záleží, kde momentálně stojíte. Špatně se nám také odesílají sms. | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
    | 
     | 
  | 

JoHnY 
Administrator  

Věk: 48 

|  

| 

ako to tak sledujem, tak ked sa dokoncia aj dalsie domy a vsetci sa nastahuju tak to bude vesele... este si vsetci radi nakupime pevnu linku od t-systems...   | 

| 
 |  

| 

_________________ JoHnY
  Naposledy upravil JoHnY dne 16.5.2006, 14:32, celkově upraveno 1 krát. | 

| 
      | 
       | 
  | 

alkonius 
Moderator  

|  

| 
    | 
        | 
  | 

dcom 
Starousedlík  

|  

| 

| JoHnY napsal:
		 | 

ako to tak sledujem, tak ked sa dokoncia aj dalsie domy a vsetci sa nastahuju tak to bude vesele... este si vsetci radi nakupime pevnu linku od t-systems...  
		 | 

no začínám o tom jejich VoIPu silně uvažovat ... a samozřejmě k tomu nějakej pořádnej HW SIP phone    | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
     | 
  | 

JoHnY 
Administrator  

|  

| 

| dcom napsal:
		 | 

| JoHnY napsal:
		 | 

ako to tak sledujem, tak ked sa dokoncia aj dalsie domy a vsetci sa nastahuju tak to bude vesele... este si vsetci radi nakupime pevnu linku od t-systems...  
		 | 

no začínám o tom jejich VoIPu silně uvažovat ... a samozřejmě k tomu nějakej pořádnej HW SIP phone   
		 | 

no ano... ake vlastne maju ceny? hlavne ze ake su tie pausalne poplatky by ma zaujimalo... | 

| 
 |  

| 

_________________ JoHnY
 | 

| 
      | 
       | 
  | 

Dyga 
Host  

|  

| 

| Takže. Právě jsem slabý signál opět nahlásila na T-mobile. Sama slečna operátorka mi sdělila, že čím víc lidí se ozve, tím to bude lepší........Je mi to líto, ale BUDE NÁS MUSET BÝT VÍC, KTEŘÍ VYTRPÍ ROZHOVOR SE SLEČNOU S INSTRUKCEMI V POČÍTAČI. | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
    | 
      | 
  | 

JoHnY 
Administrator  

|  

| 

| dcom napsal:
		 | 

| JoHnY napsal:
		 | 

| 

no začínám o tom jejich VoIPu silně uvažovat ... a samozřejmě k tomu nějakej pořádnej HW SIP phone   
		 | 

Inac to by chcelo nieco take ze ked si vonku pouzivas mobil a ked si doma tak to prepnes na ten domaci telefon... Lebo to je zas zbytocne, mat a platit dva telefony... Ale to uz je asi utopia   | 

| 
 |  

| 

_________________ JoHnY
 | 

| 
      | 
       | 
  | 

dcom 
Starousedlík  

|  

| 

| JoHnY napsal:
		 | 

| dcom napsal:
		 | 

| JoHnY napsal:
		 | 

| 

| 

no ano... ake vlastne maju ceny? hlavne ze ake su tie pausalne poplatky by ma zaujimalo...
		 | 

muzu ti naskenovat cenik | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
     | 
  | 

JoHnY 
Administrator  

|  

| 

| dcom napsal:
		 | 

| JoHnY napsal:
		 | 

| dcom napsal:
		 | 

| JoHnY napsal:
		 | 

| 

| 

no ano... ake vlastne maju ceny? hlavne ze ake su tie pausalne poplatky by ma zaujimalo...
		 | 

muzu ti naskenovat cenik
		 | 

tak nascanuj please, urcite to bude zaujimat viac ludi, na strankach to nemaju | 

| 
 |  

| 

_________________ JoHnY
 | 

| 
      | 
       | 
  | 

dcom 
Starousedlík  

|  

| 

| JoHnY napsal:
		 | 

| dcom napsal:
		 | 

| JoHnY napsal:
		 | 

| dcom napsal:
		 | 

| JoHnY napsal:
		 | 

| 

| 

| 

muzu ti naskenovat cenik
		 | 

tak nascanuj please, urcite to bude zaujimat viac ludi, na strankach to nemaju
		 | 

ok, ale az zejtra ... | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
     | 
  | 

Vasek 
Kolemjdoucí  

|  

| 

| Jak jsem koukal jak staví ty nové domy tak se moc nedivím, že signál není nic moc. Ten železobeton je ideální Faradyova klec. My musíme telefonovat u okna. V předsíni nemáme signál téměř žádný. | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
     | 
  | 

dcom 
Starousedlík  

|  

| 

| Vasek napsal:
		 | 

| 
Jak jsem koukal jak staví ty nové domy tak se moc nedivím, že signál není nic moc. Ten železobeton je ideální Faradyova klec. My musíme telefonovat u okna. V předsíni nemáme signál téměř žádný.
		 | 

jj ... no v tom bude problem ... me poslali z T-Mobilu vyjadreni, ze signal je ok a ze to predaj nejakymu jinymu oddeleni a ze mozna pristi rok posilej ... no nicmene me vypadavaj hovory i kdyz jsem u okna a mam "dva dilky" ...    | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
     | 
  | 

meiram 
Host  

|  

| 

| dcom napsal:
		 | 

| Vasek napsal:
		 | 

| 
Jak jsem koukal jak staví ty nové domy tak se moc nedivím, že signál není nic moc. Ten železobeton je ideální Faradyova klec. My musíme telefonovat u okna. V předsíni nemáme signál téměř žádný.
		 | 

jj ... no v tom bude problem ... me poslali z T-Mobilu vyjadreni, ze signal je ok a ze to predaj nejakymu jinymu oddeleni a ze mozna pristi rok posilej ... no nicmene me vypadavaj hovory i kdyz jsem u okna a mam "dva dilky" ...   
		 | 

V jakem dome nefunguje T-Mobile? Ja takovy problem nemam, bydlim v prizemi a signal mam vsude dobry, coz je az prekvapive   | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
|    | 
     | 
  | 

Nika 
Domácí  

Věk: 46 

|  

| 

| Tak já mám Eurotel a Ačko - přízemí - pohoda. | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
      | 
  | 

dcom 
Starousedlík  

|  

| 

| meiram napsal(a):
		 | 

| dcom napsal:
		 | 

| Vasek napsal:
		 | 

| 
		 | 

jj ... no v tom bude problem ... me poslali z T-Mobilu vyjadreni, ze signal je ok a ze to predaj nejakymu jinymu oddeleni a ze mozna pristi rok posilej ... no nicmene me vypadavaj hovory i kdyz jsem u okna a mam "dva dilky" ...   
		 | 

V jakem dome nefunguje T-Mobile? Ja takovy problem nemam, bydlim v prizemi a signal mam vsude dobry, coz je az prekvapive  
		 | 

Cecko, sever ... druhy patro a ja mam prave ten vyklenek, takze tam by mel bejt teoreticky trochu lepsi signal, ale i tam mi padaj hovory ...    | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
     | 
  | 

nicola 
Host  

Věk: 50 

|  

| 

Druhe poschodie a Vodafone - uplne v pohode...    | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
      | 
  | 

dcom 
Starousedlík  

|  

| 

| nicola napsala:
		 | 

Druhe poschodie a Vodafone - uplne v pohode...   
		 | 

no Vodafone mam taky relativne v pohode ... | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
     | 
  | 

Leika 
Spolubydlící  

|  

| 

| ET v domě A, 5. nadzemní a s problémy - v bytě ještě jakž takž, ale na terase vůbec. | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
     | 
  | 

meiram 
Host  

|  

| 

| dcom napsal:
		 | 

| meiram napsal(a):
		 | 

| dcom napsal:
		 | 

| Vasek napsal:
		 | 

| 
		 | 

| 

V jakem dome nefunguje T-Mobile? Ja takovy problem nemam, bydlim v prizemi a signal mam vsude dobry, coz je az prekvapive  
		 | 

Cecko, sever ... druhy patro a ja mam prave ten vyklenek, takze tam by mel bejt teoreticky trochu lepsi signal, ale i tam mi padaj hovory ...   
		 | 

Ja bydlim acko jih, takze pres ulici v prizemi.  Signal mam dobry po celem byte vcetne chodby a koupelny. | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
|    | 
     | 
  | 

meiram 
Host  

|  

| 

| Dyga napsala:
		 | 

| 
Ahoj, už jsem na T-mobile volala. Po 14 dnech mi přišla odpověď, že podle jejich techniků je signál v pořádku. Takže - házení hrachu na zeď.
		 | 

Uz jsem to resila s kolegy v T-M, Signal je dobry pouze v Pracske ulici. Zjistim u kolegu, kde je problem , kdy bude zlepseni a odpoved sem nekam vlozim. | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
|    | 
     | 
  | 

Martin 
Host  

Věk: 46 

|  

| 

Tak sem zjistoval odkud mobil chyta vysilac a je to z Prazske ulice z Hostivare. U okna to jde, ale jak zajdu do bytu, signal strasne kolisa. To je T-Mobile.

Jinak podobne tady na zacatku fungoval i EuroTel. Ten ale uz zda se tady sit vychytal a ja mam vsude v byte signal plnej, kdykoliv a bez problemu se dovolam, bez vypadku ... super. 

Jeste kdyby na tom maknul i T-Mobile  ( 

Vodafone ma kolega a ten facha taky bez problemu ... | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
        | 
  | 

dcom 
Starousedlík  

|  

| 

| Martin napsal:
		 | 

Tak sem zjistoval odkud mobil chyta vysilac a je to z Prazske ulice z Hostivare. U okna to jde, ale jak zajdu do bytu, signal strasne kolisa. To je T-Mobile.

Jinak podobne tady na zacatku fungoval i EuroTel. Ten ale uz zda se tady sit vychytal a ja mam vsude v byte signal plnej, kdykoliv a bez problemu se dovolam, bez vypadku ... super. 

Jeste kdyby na tom maknul i T-Mobile  ( 

Vodafone ma kolega a ten facha taky bez problemu ...
		 | 

no tak to je potom jasný ... Pražská je směrem na jih a já jsem na sever, takže mi stíní barák ...  

btw. máš v telefonu servisní menu, že jo ...    | 

| 
 |  

| 

| 
 | 

| 
      | 
     | 
  | 
| 
 |