| Autor | Zpráva | 
| Leika Spolubydlící

Věk: 48

|  

| 
| 
 |  
| Za posledních cca. 10 dní máme docela velký problém s výskytem vos. Probíhá to tak, že jakmile otevřu okna, téměř okamžitě mám aspoň tři vosy uvnitř v bytě. Nepodařilo se mi vystopovat odkud či kam lítají, ale myslím, že musí někde mít úl. Naší terasu jsme s manželem poměrně důkladně prohlédli (prahy, okna, zábradlí, zdi, okolí kam dohlédneme apod.) a nic jsme neobjevili. Nejsem si vědomá, že bych měla v bytě něco, co by ty vosy lákalo. 
 Máte někdo podobný problém? Určitě třeba okolní byty?
 |  
|  |  |  |  
|  |  | 
|      |     | 
|  | 
| dcom Starousedlík

Věk: 55

|  

| 
| 
 |  
| 

| Leika napsala: |  
	  | Za posledních cca. 10 dní máme docela velký problém s výskytem vos. Probíhá to tak, že jakmile otevřu okna, téměř okamžitě mám aspoň tři vosy uvnitř v bytě. Nepodařilo se mi vystopovat odkud či kam lítají, ale myslím, že musí někde mít úl. Naší terasu jsme s manželem poměrně důkladně prohlédli (prahy, okna, zábradlí, zdi, okolí kam dohlédneme apod.) a nic jsme neobjevili. Nejsem si vědomá, že bych měla v bytě něco, co by ty vosy lákalo. 
 |  
 yep, stejnej problém ...
    |  
|  |  |  |  
|  |  | 
|      |     | 
|  | 
| Leika Spolubydlící

|  

| 
| 
 |  
| 

| dcom napsal: |  
	  | yep, stejnej problém ...     |  Taky tolik a taky furt? Já už nevím co s nimi. To se prostě nedá větrat.
  |  
|  |  |  |  
|  |  | 
|      |     | 
|  | 
| Vonka Kolemjdoucí

Věk: 42

|  

| 
| 
 |  
| Tak to my je mame primo pod oknem, vcera jsme zlistili, ze si udelaly hnizdo ve spare mezi panely...Je to na SV rohu domu A mezi byty 6 a 19. Ale mozna je toho nekde vic.. Jeste jsem nemel cas to oznamit, vlastne ani presne nevim komu. Jestli panu Kmochovi nebo nekomu z CG?
 |  
|  |  |  |  
|  |  | 
|      |        | 
|  | 
| dcom Starousedlík

Věk: 55

|  

| 
| 
 |  
| 

| 

| dcom napsal: |  
	  | yep, stejnej problém ...     |  Taky tolik a taky furt? Já už nevím co s nimi. To se prostě nedá větrat.
   |  
 jo no jak kdy ... nejvíc pruděj ráno, takže to větrám tak, že otevřu všechny okna jenom na ventilačku ... večer je to v pohodě ...

... no ale je zajímavý, že když byly ty děsný vedra tak vůbec nic a teď se najednou objevili když je chladnějc ...

... no každopádně pokud by někdo objevil to hnízdo, tak ...
      |  
|  |  |  |  
|  |  | 
|      |     | 
|  | 
| Milan V. Administrator

|  

| 
| 
 |  
| 
To je věc správní firmy - p. Kail - 731167649, kail@koporadenstvi.cz ... 
	  | Vonka napsal: |  
	  | Tak to my je mame primo pod oknem, vcera jsme zlistili, ze si udelaly hnizdo ve spare mezi panely...Je to na SV rohu domu A mezi byty 6 a 19. Ale mozna je toho nekde vic.. Jeste jsem nemel cas to oznamit, vlastne ani presne nevim komu. Jestli panu Kmochovi nebo nekomu z CG?
 |   |  
|  |  |  |  
|  |  | 
|  |      | 
|  | 
| Freddie Host

Věk: 49

|  

| 
| 
 |  
| I k nám do bytu (dům B) se odněkud dostávají. Naštěstí vždy pomohlo otevřené okno a zkušenost vosího exorcisty. Tipl bych si, že další hnízdo(a) bude na stromech za plotem, ohraničujícím pozemek. Fr. |  
|  |  |  |  
|  |  | 
|      |     | 
|  | 
| Nika Domácí

Věk: 46

|  

| 
| 
 |  
| No, oni docela rádi vyrábí hnízda i pod parapety. Naši je tam mají téměř každoročně, takže doporučuju zkontrolovat i tam. 
 Já mám v bytě sem tam jednu, dvě, takže nic neobvyklého.
 |  
|  |  |  |  
|  |  | 
|      |      | 
|  | 
| alkonius Moderator

|  

| 
| 
 |  
| No va rohu B-19 jsou taky velmi caste vyskyty vos, myslel jesem si ze chodi na kytky v okoli, ale asi to spis bude nejake to hnizdo.... Asi to budeme muset nechat preverit
 |  
|  |  |  |  
| _________________ http://www.alko.cz/images/found_way_out.jpg
 |  | 
|   |        | 
|  | 
| Leika Spolubydlící

|  

| 
| 
 |  
| Mno tak to neni moc dobrý co tady většina píšete. Než to nahlásim, prověřim dům ještě z venčí. |  
|  |  |  |  
|  |  | 
|      |     | 
|  | 
| alkonius Moderator

|  | 
|   |        | 
|  | 
| lusvec Domácí

|  

| 
| 
 |  
| 

|  
 Stejný problém, jenom asi ne v takovém rozsahu - neviděl jsem tu víc jak dvě najednou.
 |  
|  |  |  |  
|  |  | 
|   |     | 
|  | 
| meiram Host

|  

| 
| 
 |  
| 

| Mno tak to neni moc dobrý co tady většina píšete. Než to nahlásim, prověřim dům ještě z venčí. |  
 Vosí hnízda byla zjištěno při sepisování závad zvenčí domu A a v seznamu je toto uvedené. Vosy sídlí povětšinou ve spárách, které jsou vyplněné šedou pěnou
  |  
|  |  |  |  
|  |  | 
|  |     | 
|  | 
| Leika Spolubydlící

|  

| 
| 
 |  
| 

| meiram napsal(a): |  
	  | 

Vosí hnízda byla zjištěno při sepisování závad zvenčí domu A a v seznamu je toto uvedené. Vosy sídlí povětšinou ve spárách, které jsou vyplněné šedou pěnou
   |  Tzn., že už jste to hlásili?
 |  
|  |  |  |  
|  |  | 
|      |     | 
|  | 
|  |