| Autor |
Zpráva |
lusvec
Domácí

|
|
| A věříš že domovní řád je ta správná cesta? Nemůže to taky někoho naštvat? Chci upozornit i na riziko jednání "mohli jste se se mnou dohodnout - teď máte co jste chtěli". Vrať se o několik příspěvků zpět k tomu co psal Karol. Já nemyslím že by to byl člověk s nímž není dohody ale je příkladem člověka kterého něco jako domovní řád naštve. |
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
Milan V.
Administrator

|
|
| Pochopitelně je stejně důležité, aby se ten člověk nestavěl do opozice ze zásady a byl vstřícný ... U některých lidí jsem si tím jistý nebyl ... Pokud to tak bude, nemám s tím problém, ale to bychom asi pak žádný řád nepotřebovali, protože by to vždy stačilo vyřešit po dobrém ... I já si původně myslel, několikrát jsem to už zmiňoval, že se sem nastěhují lidé, kterým bude záležet na tom, jak bydlí, když si kupovali nové bydlení, na jeho okolí a nebude je zajímat jen ten jejich byt a to, co mají, jakmile zavřou dveře ... Bohužel ta realita mě dostala a vidím, že jediná cesta proti takovým budou striktní pravidla, která budou slušní lidé dodržovat, těm pochopitelně vadit nebudou a ten dobytek budeme hnát jalovcem ... |
|
|
|
|
|
|
| |
     |
 |
MUSTANG
Domácí

|
|
Tento víkend mě znovu ujistil, že domovní řád JE potřeba:
- Ze soboty na neděli terasová párty do 3:15. Ke konci výrazné zvyšování hlučnosti, pravděpodobně s pribývajícím množstvím alkoholu.
- Z neděle na pondělí hlučná zábava na jodnom z balkónů domu B směrem k botiči. Anglická (asi humorná) konverzace o hlasitosti projíždějícího vlaku. O půl dvanácté mě to přestalo bavit a před čerstvým vzduchem jsem dal přednost klidu - spát při zavřeneém okně v těchhle hicech - paráda.
- Ráno si uklizečky v domě B u vchodu 11 pro změnu zřídily kuřárnu.
Moc se těším, až se takové noční dýchánky budou odehrávat na společných terasách. Pomalu aby se na ně začal dělat pořadník. |
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
Banana
Domácí

|
|
Teď v létě nastává trochu problém, protože když má člověk otevřené okno tak je slyšet skoro všechno.
Já chápu, že člověk si chce doma udělat někdy párty, tomu se asi neubráníme, a při té koncentraci lidí budou problémy, důležitá je slušnost a kompromis všech obyvatel, ale myslím, že domovní řád tohle určitě nevyřeší.  |
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
MUSTANG
Domácí

|
|
| pro mě za mě ať si dělá každý co chce, ale tak, aby neobtěžoval ostatní a v noci obzvlášť. Jinak se jedná o obyčejnou bezohlednost. |
|
|
|
Naposledy upravil MUSTANG dne 31.7.2006, 09:48, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
    |
 |
Banana
Domácí

|
|
Domovní řad to právě nevyřeší, je nějaká vyhláška o hluku po 22.00 hodině a nic víc se s tím dělat nedá, leda zakázat pořádání párty na terase což je neprůchodné  |
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
MUSTANG
Domácí

|
|
| no pak ale budeme volat policajty (a třeba každou noc) a nadělá to jen zlou krev. Osobně si myslím že právě proto, aby to nebylo potřeba, domovní řády vznikají, a pro mě za mě je může někdo považovat za "fašismus" (viz starší JOHNYho příspěvek), ale pokud soužití takového počtu lidí zajistí jedině "fašismus", jsem rozhodně pro. |
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
Banana
Domácí

|
|
| Beru to tak, ze se slusnym clovekem se domluvis a s blbcem nenadela nic zadny domovni rad. |
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
lenkaii
Starousedlík

Věk: 34

|
|
| S blbcem nehne nic, al epřinejhorším mu můžeš ten řád omlátit o hlavu.. Když se udělá z dostatečně pevného materiálu. |
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Michal
Podnájemník

|
|
| lenkaii napsala:
|
|
S blbcem nehne nic, al epřinejhorším mu můžeš ten řád omlátit o hlavu.. Když se udělá z dostatečně pevného materiálu.
|
navrhuju kovové desky...
 |
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
JoHnY
Administrator

Věk: 31

|
|
| Banana napsal:
|
|
Beru to tak, ze se slusnym clovekem se domluvis a s blbcem nenadela nic zadny domovni rad.
|
to tvrdim od zaciatku |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
 |
      |
 |
david
Spolubydlící

|
|
nevim jak ale nejak se mi nechce tomu radu furt nejak verit, ve finale to dopadne tak ze nekoho naser.s a ten ti pak bude tvrdit ze "tohle nemuzes a tamhleto nemuzes" protoze to bude v radu
proste aby se to brzo neobratilo proti nam |
|
|
|
|
|
|
|
     |
 |
MUSTANG
Domácí

|
|
| Banana napsal:
|
Domovní řad to právě nevyřeší, je nějaká vyhláška o hluku po 22.00 hodině a nic víc se s tím dělat nedá, leda zakázat pořádání párty na terase což je neprůchodné
|
...kdo nechce hleda duvody, kdo chce hleda zpusoby...
domovni rad je normalni zavedeny instrument. Stejne jako v autobuse najdete prepravni rad, v nemocnici a muzeu navstevni rad, ... Je to proto, aby bylo kazdemu jasne co je a co neni na danem miste koser. Co v radu bude, si vzdycky stanovi ten, kdo ho tvori, v pripade domu majitele bytu. Pravidla si davaji takova, aby se jim spolu jednoduseji zilo, kazdy aby znal hranice sveho chovani a nemuselo se sahat k prostredkum typu volani policie, coz je vzdycky ponizujici pro vsechny zucastnene strany. Dilci domluvy mezi jednotlivci to nemuzou nahradit. To je myslim z historickeho vyvoje spolecnosti jasne kazdemu - trestni pravo, obcanske pravo, ... Nejsme o nic lepsi ani horsi nez nasi predci, tak proc se nepoucit z jejich zkusenosti ale znovu opakovat tytez chyby... Kdyby kazdy vedel, jak se chovat, tak by moje prispevky v tomhle tematu vubec nevznikly. Jenze ...
Na posledni schuzce mezi domy mi prislo, ze byla vetsina jasne pro. Z toho mi plyne, ze by to vybory meli brat jako zadani - v jakkoli neblizkem horizontu |
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
greticka
Starousedlík

Věk: 33

|
|
Mustangu, beru na vědomí připomínku a ve výboru budu prosazovat. Včera večer jsem ještě hloubala, jak na psí výkaly a do Domovního řádu (či třeba Pravidel soužití) se pokusím navrhnout trošku radikální řešení. Výkaly se tu hromadí, nehledě na dogu, která z vchodu C východ vyběhla bez vodítka jako splašená proti mě s kočárkem a včera mi málem utrhli tašky s nákupem z ruky hrající si dva velcí psi na chodníku.
Majitelé jen přihlíželi. Opět doga a Mystery. Možná to rasa doga není, ale ten samý pes. Majitelé mají dva - ještě menšího. |
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
MUSTANG
Domácí

|
|
| david napsal:
|
nevim jak ale nejak se mi nechce tomu radu furt nejak verit, ve finale to dopadne tak ze nekoho naser.s a ten ti pak bude tvrdit ze "tohle nemuzes a tamhleto nemuzes" protoze to bude v radu
proste aby se to brzo neobratilo proti nam
|
ja bych jen chtel pripomenout, ze pokud by byl funkcni domovni rad, tak bys na nastenku nemusel veset vyzvu o nevylevani/neklepani niceho z balkonu/teras (tak nevim jestli se ti povedlo s nekym domluvit, ale stejny problem mame vsichni, prece se nebudeme domlouvat kazdy zvlast) a ja bych tam nemusel davat upozorneni, ze po 22. hodine je slusne nevrtat, netlouct a ztisit televizi = usetrili bysme 1/2 plochy nastenky  |
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
MUSTANG
Domácí

|
|
| za 12 minut je 22:00. Domem to zase duní jak u Verdunu. Jsem zvědavej, jestli se s tím, kdo tady zase vyhrává někdo z těch, co nepotřebují domovní řád, půjde domluvit mezi 4 očima. Až se na**ru tak to se neznám, taky mám 8*120 Wattů a nemusí to nikdo slyšet! V 17:30 tady byl z nějaký terasy randál jak na pouti, fakt mají v hlavě místo mozku vzduchoprázdno, už mě to vytáčí! |
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
Freddie
Host

Věk: 32

|
|
| citace:
|
|
za 12 minut je 22:00. Domem to zase duní jak u Verdunu. Jsem zvědavej, jestli se s tím, kdo tady zase vyhrává někdo z těch, co nepotřebují domovní řád, půjde domluvit mezi 4 očima. Až se na**ru tak to se neznám, taky mám 8*120 Wattů a nemusí to nikdo slyšet! V 17:30 tady byl z nějaký terasy randál jak na pouti, fakt mají v hlavě místo mozku vzduchoprázdno, už mě to vytáčí!
|
Mustangu, nechtel bych byt uplny pesimista, ale lepsi uz to asi nebude. Myslim si,ze cim vic lidi tu bude bydlet, tim horsi to bude. A nejsem si jisty, ze se nekdy najde zpusob, jak se toho dokonale zbavit. Aspon ze ted je kolem naseho bytu klid. Dobrou. Fr. |
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Milan V.
Administrator

|
|
| MUSTANG napsal:
|
|
za 12 minut je 22:00. Domem to zase duní jak u Verdunu. Jsem zvědavej, jestli se s tím, kdo tady zase vyhrává někdo z těch, co nepotřebují domovní řád, půjde domluvit mezi 4 očima. ...
|
Tak to by mě také zajímalo a připojuji se ...  |
|
|
|
|
|
|
| |
     |
 |
Lubos
Podnájemník

|
|
Hm, ako to tak vidim, je to zrele na nejaku organizovanejsiu akciu. Chcelo by to, aby sa susedia medzi sebou dohodli na sposobe rychlej komunikacie (napr. vymenili si cisla na mobil), v pripade problemu zistili dotycne byty a potom ich vo vacsej skupine navstivili (najskor samozrejme slusne, v mieri ). Vacsinou to pomaha. |
|
|
|
|
|
|
|
     |
 |
MUSTANG
Domácí

|
|
tak to te asi zklamu:
- pochybuju, ze po pulnoci se da dohromady nejaka skupina aktivistu
- pochybuju, ze by vinik otevrel a prikladam uryvek z autentickeho emailu
...uryvek z emailu vymazan...
nicmene pokud je to pravda, mame v nasem dome jeste nejmene jodnoho troublemakera, ponevadz duneni pokracovalo podle me pritelkyne nejmene i ve ctvrt na tri - a na jeden byt podezreni mame.
Ale klidne ti tvuj optimimius i presvedceni, ze se to vyresi samo, nebo ze to vyresi nekdo za nas necham. Ja uz vyvesoval nekolikrat na nastenku prosbu o dodrzovani nocniho klidu, ale nezabira to. Proste na to dotycni kaslou. Nehodlam litat v noci po chodbach zvlast tehdy, kdy na to existuji instituce.
Tento vikend mi prijede na navsetvu sestra s malym miminkem. Pokud bude nekde party hulakajicich dobytku, nebo se bude domem rozlehat neci techno, nebudu se rozpakovat ani chvili a volam policajty. |
|
|
|
Naposledy upravil MUSTANG dne 7.8.2006, 11:21, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
    |
 |
Milan V.
Administrator

|
|