Obsah fóra www.novezahradnimesto.net www.novezahradnimesto.netPortál
 Nápověda  •  Hledat  •  Možnosti  •  Kronika  •  Soubory  •  Nové příspěvky  •  Digests  •  Registrace  •  Přihlásit pro kontrolu soukromých zpráv  •  Přihlášení
Kalendář 
Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma

Odeslat nové témaOdpovědět na téma Zobrazit předchozí témaPošlete e-mail kamarádovi.Seznam uživatelů kteří si prohlíželi tento příspěvekUložit téma do souboruPrintable versionPřihlásit pro kontrolu soukromých zprávZobrazit následující téma
Autor Zpráva
dcom
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 47
Založen: 25.3.2006
Příspěvky: 1632
Bydliště: Prague, CZ

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 23.3.2007, 11:28  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

MKDD napsal:
dcom napsal:
svata napsal:
dcom napsal:
kolysta napsal:
Zdravim,
mam dotaz:

vzhledem k tomu, ze O2 zvedne rychlosti a dat. limity a UPC se chysta dat.limity zrusit uplne, chysta neco v podobnem duchu i nas "domaci" provider, tedy T-Systems?


... jo 10 mbitu by docela slušelo aspoň 100 GB ... Wink Cool Very Happy



Ahoj,

obracím se na Vás s prosbou o informaci, jestli náhodou nemáte někdo zájem o poskytování služeb (O2TV, Internet, event. telefon) od společnosti O2. Já osobně mám zájem o zřízení uvedených služeb pro vlastní potřebu - hlavně z pracovních důvodů a taky aktuální poměr cena/výkon je myslím docela zajímavý - hlavně O2TV. Obsah sluzby je mnohem zajimavejsi nez Pragonet (TV archiv, videopujcovna, .....)
Vzhledem k tomu, že v současné době má díky dohodě s Central Groupem v našem domě monopol T-Systems Pragonet - nic je nenutí a nebude nutit ke zkvalitnovani sluzeb a snizovani cen, bylo by myslim dobre privest do nasi lokality konkurenci. Pokud se najde v nasi lokalite ještě pár dalších, kteří budou mít zájem o služby O2, jsem schopen zalobovat při dokončení přípojky - ta je prakticky hotová, chybí jen potvrzení zájmu ze strany majitelů aby O2 zainvestovalo dokonceni pripojky i za situace monopolu T-Systems.

Díky za Vaše názory
Svaťa


No už jsem to tady psal x-krát, ale napíšu to ještě jednou ... pochopte, že měděná dvoulinka nikdy nebude lepší než optika (viz. třeba pingy - zkuste si schválně ping na seznam - 2 - 3 ms ... takovýhle pingy rozhodně na ADSLku nejsou, resp. u žádnýho jinýho typu připojení než u optiky - bavíme se samozřejmě o WANce) a navíc ten telekoumáckej FUP je dost na ... o cenách nemluvě a poměr cena/výkon teda rozhodně u O2 zajímavější není (zatím jsem nenarazil na jinýho providera, kterej by mi dal 10 megabit na optice za osm stovek) ... jinak mě televize nezajímá, takže neřeším (maximálně si občas streamuju multicastem, když je dobrej film) ... ale zase z technologickýho hlediska bude mnohem kvalitnější po optice než po dvoudrátu ... No a co se týče telekoumáků tak ty rozhodně do baráku nepouštět ... ty jejich prasácký rozvody a lištování ... no škoda mluvit (věřte mi, vím o čem mluvím), i když zase na druhou stranu to není jenom u bublinovýho telekomunisty, ale i u kabelovek. Každopádně teďka jsou všechny slaboproudý rozvody ve zdech no a jestli chcete mít rozvrtanej barák a natahaný lišty po chodbách prosim ... ale každopádně jestli se bude hlasovat na shromáždění SVJ jestli pustit do baráku bublinu, tak já budu hlasovat rozhodně proti.

No co říct na závěr ... nikomu nic nenutím, ani nejsem zaměstnanec T-S či jiného providera ... ty máš svůj názor, tak tohle je můj.


Pouze poznámka k připojení O2 nebude potřeba žádné stavební práce, pouze se natáhnou kabely v podzemních garážích, které se dají do žlabů a propojí všechyn rozvodové skříně. O2 by se napojila do stavajícho slaboproudého rozvodu.


No tak to pak leda ... ale stejně ... třeba já mám jednu dvojzásuvku a obě zásuvky jsou připojený do tý "čtyřiapůlky" dole - zkoušel jsem tu druhou a dostanu tam nějaký privátní IPčko se kterým se nikam nedostanu (ten port je pravděpodobně přiřazenej do nějaký VLANy, která není nikam dál routovaná), ale evidentně to do toho switche připojený je. Takže v případě, že bych chtěl O2 (čistě hypoteticky - tohle nikdy nenastane), tak musí T-S tu druhou zásuvku odpojit ze switche a propatchovat ji na bublinový vedení ...
Kozoroh Pohlaví:Muž Kohout OfflineOsobní galerie dcomZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
MKDD
File moderator
File moderator


Věk: 42
Založen: 13.3.2006
Příspěvky: 916
Bydliště: NZM A

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 23.3.2007, 12:49  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

dcom napsal:


No tak to pak leda ... ale stejně ... třeba já mám jednu dvojzásuvku a obě zásuvky jsou připojený do tý "čtyřiapůlky" dole - zkoušel jsem tu druhou a dostanu tam nějaký privátní IPčko se kterým se nikam nedostanu (ten port je pravděpodobně přiřazenej do nějaký VLANy, která není nikam dál routovaná), ale evidentně to do toho switche připojený je. Takže v případě, že bych chtěl O2 (čistě hypoteticky - tohle nikdy nenastane), tak musí T-S tu druhou zásuvku odpojit ze switche a propatchovat ji na bublinový vedení ...


Situace na alespoň v dome A-C je následující, O2 má přivedeny dráty až domu do jednoho Racku. K tomu aby mohl nabízet svoje služby potřebuje propojit zbývající Racky. Pokud k tomu dojde, tak se pak u zájmců v bytě v jedné ze zásvuek objeví O2, stejně jako je tam teď T-System.

O2 aby mohlo nabízet svoje služby musí získat od jednotlivých výborů souhlas uložení propojovacího kabelu (což si myslím nebude problém) a poté se domluvit s T-System, který má ve vlastnictví datové rozvadeče a aktivní prvky.
_________________
Mirek
Blíženci Pohlaví:Muž Králík OfflineOsobní galerie MKDDZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
kolysta
Master moderator
Master moderator


Věk: 42
Založen: 28.11.2006
Příspěvky: 1304


blank.gif

PříspěvekZaslal: 23.3.2007, 13:31  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

MKDD napsal:
dcom napsal:


No tak to pak leda ... ale stejně ... třeba já mám jednu dvojzásuvku a obě zásuvky jsou připojený do tý "čtyřiapůlky" dole - zkoušel jsem tu druhou a dostanu tam nějaký privátní IPčko se kterým se nikam nedostanu (ten port je pravděpodobně přiřazenej do nějaký VLANy, která není nikam dál routovaná), ale evidentně to do toho switche připojený je. Takže v případě, že bych chtěl O2 (čistě hypoteticky - tohle nikdy nenastane), tak musí T-S tu druhou zásuvku odpojit ze switche a propatchovat ji na bublinový vedení ...


Situace na alespoň v dome A-C je následující, O2 má přivedeny dráty až domu do jednoho Racku. K tomu aby mohl nabízet svoje služby potřebuje propojit zbývající Racky. Pokud k tomu dojde, tak se pak u zájmců v bytě v jedné ze zásvuek objeví O2, stejně jako je tam teď T-System.

O2 aby mohlo nabízet svoje služby musí získat od jednotlivých výborů souhlas uložení propojovacího kabelu (což si myslím nebude problém) a poté se domluvit s T-System, který má ve vlastnictví datové rozvadeče a aktivní prvky.


pri teto prilezitosti bych se rad zeptal, jak to maji domy A-C s vytahy?
v Decku je to tak, ze do kazdeho vytahu je privedena linka od O2, jenz je propojena do servis. strediska Schindlera a pokud nekdo uvizne ve vytahu, pripola si takhle pomoc
tzn. ze linky od O2 jsou do domu privedeny a jsou "aktivni", dokonce v racku vedle racku T-Systemu
takze pokud by byl zajem, asi neni problem udelat propojeni a "poslat" signal nahoru do zasuvky v jednotlivych bytech
mate taky toto dorozumivaci zarizeni ve vytahu nebo to mate jinak?
Střelec Pohlaví:Muž Tygr OfflineOsobní galerie kolystaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
lenkaii
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 43
Založen: 21.2.2006
Příspěvky: 1537
Bydliště: NZM C

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 23.3.2007, 13:57  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Momentálně mají Kyslíkaři kabely pouze v lokalitě. Připojení v dome ch bude na pořadu dne až se uklidní trochu situace. Což zatím moc nebylo.
Býk Pohlaví:Žena Tygr OfflineOsobní galerie lenkaiiZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
MKDD
File moderator
File moderator


Věk: 42
Založen: 13.3.2006
Příspěvky: 916
Bydliště: NZM A

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 23.3.2007, 14:31  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

kolysta napsal:
MKDD napsal:
dcom napsal:


No tak to pak leda ... ale stejně ... třeba já mám jednu dvojzásuvku a obě zásuvky jsou připojený do tý "čtyřiapůlky" dole - zkoušel jsem tu druhou a dostanu tam nějaký privátní IPčko se kterým se nikam nedostanu (ten port je pravděpodobně přiřazenej do nějaký VLANy, která není nikam dál routovaná), ale evidentně to do toho switche připojený je. Takže v případě, že bych chtěl O2 (čistě hypoteticky - tohle nikdy nenastane), tak musí T-S tu druhou zásuvku odpojit ze switche a propatchovat ji na bublinový vedení ...


Situace na alespoň v dome A-C je následující, O2 má přivedeny dráty až domu do jednoho Racku. K tomu aby mohl nabízet svoje služby potřebuje propojit zbývající Racky. Pokud k tomu dojde, tak se pak u zájmců v bytě v jedné ze zásvuek objeví O2, stejně jako je tam teď T-System.

O2 aby mohlo nabízet svoje služby musí získat od jednotlivých výborů souhlas uložení propojovacího kabelu (což si myslím nebude problém) a poté se domluvit s T-System, který má ve vlastnictví datové rozvadeče a aktivní prvky.


pri teto prilezitosti bych se rad zeptal, jak to maji domy A-C s vytahy?
v Decku je to tak, ze do kazdeho vytahu je privedena linka od O2, jenz je propojena do servis. strediska Schindlera a pokud nekdo uvizne ve vytahu, pripola si takhle pomoc
tzn. ze linky od O2 jsou do domu privedeny a jsou "aktivni", dokonce v racku vedle racku T-Systemu
takze pokud by byl zajem, asi neni problem udelat propojeni a "poslat" signal nahoru do zasuvky v jednotlivych bytech
mate taky toto dorozumivaci zarizeni ve vytahu nebo to mate jinak?


V "A" a myslím že i v B-C nejsou hlášky ve výtahách připojeny na Schindlera. Takže uvíznutý člověk ve výtahu má zatím pouze možnost pokud máí u sebe telefón zalovat na číslo co je vylepoveno ve výtahu.
_________________
Mirek
Blíženci Pohlaví:Muž Králík OfflineOsobní galerie MKDDZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
T-Systems
Host
Host



Založen: 14.6.2006
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 23.3.2007, 15:02  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

MKDD napsal:

Situace na alespoň v dome A-C je následující, O2 má přivedeny dráty až domu do jednoho Racku. K tomu aby mohl nabízet svoje služby potřebuje propojit zbývající Racky. Pokud k tomu dojde, tak se pak u zájmců v bytě v jedné ze zásvuek objeví O2, stejně jako je tam teď T-System.

O2 aby mohlo nabízet svoje služby musí získat od jednotlivých výborů souhlas uložení propojovacího kabelu (což si myslím nebude problém) a poté se domluvit s T-System, který má ve vlastnictví datové rozvadeče a aktivní prvky.


Je to tak. O2 tam nemáme problém pustit, už s námi o tom jednají, jen je třeba zajistit, aby kdokoliv nelezl do racku, resp. lezl tam jen ten, kdo má oprávnění a bylo jasné, co kdo udělal (a ev. zvoral a nesl následky).

Navíc na kabeláž v domě je záruka od výrobce a neuatorizovaný zásah ji může ovlivnit. Čili cca příští týden bychom rádi oslovili společenství na NZM a dohodli se s nimi na podmíkách správy dom. rozvaděče a vstupu operátorů o než budou mít obyvatelé NZM zájem (a jež (ti operátoři) budou mít zájem se připojit a poskytovat tam služby). Už jsme se v tomto duchu takto dohodli se SVJ objektů CG v Měcholupech.
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie T-SystemsZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
Cibi
Moderator
Moderator


Věk: 32
Založen: 2.2.2006
Příspěvky: 518


bahamas.gif

PříspěvekZaslal: 23.3.2007, 15:26  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

kolysta napsal:
MKDD napsal:
dcom napsal:


No tak to pak leda ... ale stejně ... třeba já mám jednu dvojzásuvku a obě zásuvky jsou připojený do tý "čtyřiapůlky" dole - zkoušel jsem tu druhou a dostanu tam nějaký privátní IPčko se kterým se nikam nedostanu (ten port je pravděpodobně přiřazenej do nějaký VLANy, která není nikam dál routovaná), ale evidentně to do toho switche připojený je. Takže v případě, že bych chtěl O2 (čistě hypoteticky - tohle nikdy nenastane), tak musí T-S tu druhou zásuvku odpojit ze switche a propatchovat ji na bublinový vedení ...


Situace na alespoň v dome A-C je následující, O2 má přivedeny dráty až domu do jednoho Racku. K tomu aby mohl nabízet svoje služby potřebuje propojit zbývající Racky. Pokud k tomu dojde, tak se pak u zájmců v bytě v jedné ze zásvuek objeví O2, stejně jako je tam teď T-System.

O2 aby mohlo nabízet svoje služby musí získat od jednotlivých výborů souhlas uložení propojovacího kabelu (což si myslím nebude problém) a poté se domluvit s T-System, který má ve vlastnictví datové rozvadeče a aktivní prvky.


pri teto prilezitosti bych se rad zeptal, jak to maji domy A-C s vytahy?
v Decku je to tak, ze do kazdeho vytahu je privedena linka od O2, jenz je propojena do servis. strediska Schindlera a pokud nekdo uvizne ve vytahu, pripola si takhle pomoc
tzn. ze linky od O2 jsou do domu privedeny a jsou "aktivni", dokonce v racku vedle racku T-Systemu
takze pokud by byl zajem, asi neni problem udelat propojeni a "poslat" signal nahoru do zasuvky v jednotlivych bytech
mate taky toto dorozumivaci zarizeni ve vytahu nebo to mate jinak?

v "C" momentalne vytahy na Schindlera pripojene nejsou, ale budou..
Beran Pohlaví:Muž Buvol SkrytýOsobní galerie CibiZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Zobrazit příspěvky z předchozích:      
Odeslat nové témaOdpovědět na téma Zobrazit předchozí témaPošlete e-mail kamarádovi.Seznam uživatelů kteří si prohlíželi tento příspěvekUložit téma do souboruPrintable versionPřihlásit pro kontrolu soukromých zprávZobrazit následující téma

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Časy uváděny v GMT + 1 hodina

CrackerTracker © 2004 - 2017 CBACK.de
Powered by phpBB2