Obsah fóra www.novezahradnimesto.net www.novezahradnimesto.netPortál
 Nápověda  •  Hledat  •  Možnosti  •  Kronika  •  Soubory  •  Nové příspěvky  •  Digests  •  Registrace  •  Přihlásit pro kontrolu soukromých zpráv  •  Přihlášení
Kalendář 
Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma

Odeslat nové témaOdpovědět na téma Zobrazit předchozí témaPošlete e-mail kamarádovi.Seznam uživatelů kteří si prohlíželi tento příspěvekUložit téma do souboruPrintable versionPřihlásit pro kontrolu soukromých zprávZobrazit následující téma
Autor Zpráva
zoe
Host
Host


Věk: 38
Založen: 17.3.2006
Příspěvky: 137
Bydliště: NZM A

barbados.gif

PříspěvekZaslal: 14.7.2008, 08:36  Předmět:  Problem s internetem v dome A Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Ahoj vsem co rozumi internetu,
z niceho nic mi prestal minuly tyden fungovat net, vecer jsem vypnula PC a to jeste sel a druhy den nefungoval:( bohuzel vubec nevim, co s tim a nemam ani nikoho znameho v Praze, kdo by se mi na to mrknul. Nemaji treba T-Systems nejakou poruchu? a nevite nekdo, kolik zaplatim, kdyz si nekoho od nich zavolam?
Váhy Pohlaví:Žena Koza OfflineOsobní galerie zoeZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
trueman
Spolubydlící
Spolubydlící


Věk: 33
Založen: 27.1.2007
Příspěvky: 395
Bydliště: NZM - G

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 14.7.2008, 11:46  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

No nam v G treba internet funguje v poradku, takze to bud bude lokalni problem u vas v dome nebo muze byt chyba treba na routeru? Mas pripojeni PC primo do zasuvky ve zdi nebo tam mas jeste nejakou krabicku? Nam se doma stava ze po xy stazenych dat se zasekne router a je potreba ho restartovat, takze pokud mas mezi PC a zdi nejakou krabici do ktere vede drat prave z PC a z ni do zdi, tak zkus na chvili vyndat tuhle krabicku z elektriny, tim ze zarizeni vyresetuje a mozna ti to potom naskoci, jestli to nepobezi ani tak, je otazka jestli ti nefunguje treba jenom IE (kvuli nejakemu pochybnemu nastaveni FW). Stahujes si postu domu? Funguje ti outlook nebo co pouzivas...
Rak Pohlaví:Muž Krysa OfflineOsobní galerie truemanZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
zoe
Host
Host


Věk: 38
Založen: 17.3.2006
Příspěvky: 137
Bydliště: NZM A

barbados.gif

PříspěvekZaslal: 14.7.2008, 12:00  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

trueman napsal:
No nam v G treba internet funguje v poradku, takze to bud bude lokalni problem u vas v dome nebo muze byt chyba treba na routeru? Mas pripojeni PC primo do zasuvky ve zdi nebo tam mas jeste nejakou krabicku? Nam se doma stava ze po xy stazenych dat se zasekne router a je potreba ho restartovat, takze pokud mas mezi PC a zdi nejakou krabici do ktere vede drat prave z PC a z ni do zdi, tak zkus na chvili vyndat tuhle krabicku z elektriny, tim ze zarizeni vyresetuje a mozna ti to potom naskoci, jestli to nepobezi ani tak, je otazka jestli ti nefunguje treba jenom IE (kvuli nejakemu pochybnemu nastaveni FW). Stahujes si postu domu? Funguje ti outlook nebo co pouzivas...


Dik za odpoved, zkusila jsem uz zavolat na T-Systems, oni me vidi pripojenou, tak musim zavolat znovu vecer, az budu doma (pisu z prace) a zkusime to pry nejdriv opravit po telefonu. Router mam a uz jsem ho resetovala, zkusim ho tedy ale vyndat ze zasuvky. Jinak net mi nejde, ani kdyz ten kabel primo ze zasuvky dam do PC (bez routeru). Dal uz tomu nerozumim, to vis, zenska.... Cool Outlook jsem vlastne nikdy jeste nezkousela, postu tedy domu nestahuju, maily pisu vetsinou primo z emailu.cz nebo z pracovniho mailu. Uvidim, co mi poradi vecer.... Confused
Váhy Pohlaví:Žena Koza OfflineOsobní galerie zoeZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Dyga
Host
Host



Založen: 27.2.2006
Příspěvky: 147


blank.gif

PříspěvekZaslal: 14.7.2008, 13:58  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

AHoj, na Ačku net jde v poho. Jsem celý dem připojená. Občas se mi nějakou záhadou stane, že mi moje wifi chytí počítač někoho jiného, takže se musím jakoby znovu přihlásit. Chytáme se tady se sousedy. Ale také tomu moc nerozumím.
 Pohlaví:Žena  OfflineOsobní galerie DygaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ
dcom
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 47
Založen: 25.3.2006
Příspěvky: 1632
Bydliště: Prague, CZ

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 14.7.2008, 16:19  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

trueman napsal:
Nam se doma stava ze po xy stazenych dat se zasekne router a je potreba ho restartovat ...


... co máš za router? Wink
_________________
Dcom
Kozoroh Pohlaví:Muž Kohout OfflineOsobní galerie dcomZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
dcom
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 47
Založen: 25.3.2006
Příspěvky: 1632
Bydliště: Prague, CZ

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 14.7.2008, 16:23  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

zoe napsala:
Dik za odpoved, zkusila jsem uz zavolat na T-Systems, oni me vidi pripojenou, tak musim zavolat znovu vecer, az budu doma (pisu z prace) a zkusime to pry nejdriv opravit po telefonu. Router mam a uz jsem ho resetovala, zkusim ho tedy ale vyndat ze zasuvky. Jinak net mi nejde, ani kdyz ten kabel primo ze zasuvky dam do PC (bez routeru). Dal uz tomu nerozumim, to vis, zenska.... Cool Outlook jsem vlastne nikdy jeste nezkousela, postu tedy domu nestahuju, maily pisu vetsinou primo z emailu.cz nebo z pracovniho mailu. Uvidim, co mi poradi vecer.... Confused


... dostaneš IP adresu? svítí ti WAN port na routeru? příp. síťovka? ... kdyžtak řekni pokud bys s tím potřebovala pomoct ... Wink
_________________
Dcom
Kozoroh Pohlaví:Muž Kohout OfflineOsobní galerie dcomZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Milan V.
Administrator
Administrator



Založen: 25.4.2005
Příspěvky: 2123
Bydliště: NZM A

blank.gif

PříspěvekZaslal: 14.7.2008, 22:17  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Je to pár měsíců, co jsem měl problémy s DHCP, tedy spíše mé windows a jejich nastavení si nerozumělo se sítí T-Systems. Do té doby všechno fungovalo perfektně, žádné výpadky, spokojenost ... Přenastavil jsem některé parametry dle rad, které jsem se dočetl na internetu a skoro to přestalo, i když to občas ještě trochu zazlobí ... Je možné, že to mají na svědomí množící se wifi routery napojené na síť v domě?!? Někde tu něco podobného zaznělo ... Nekamenovat, prosím, nejsem žádný IT odborník ... Smile
   OfflineOsobní galerie Milan V.Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ
trueman
Spolubydlící
Spolubydlící


Věk: 33
Založen: 27.1.2007
Příspěvky: 395
Bydliště: NZM - G

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 15.7.2008, 10:01  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

No problem by mohl nastat treba ve chvili, kdy by nekdo pripojil do site v baraku primo DHCP server nebo router, ale kabel ze zdi nepichnul do WAN ale do LAN. Pak jde o to jak to ma TSystems nastavene, ale pokud by se objevilo vice DHCP serveru na jedne siti, nastal by v tom celkem zmatek a nekterym lidem by mohl prestat fungovat internet uplne ... Takze podstatne je jakou dostanes IP adresu po tom, co pripojis PC primo na kabel ze zdi (jestli mas obvyklou 192.168.x.x) tak je to asi spatne (tedy podle toho jakou podsit pouziva TSystems pro barak u vas - to ti rekne nekdo z baraku komu internet funguje)
Rak Pohlaví:Muž Krysa OfflineOsobní galerie truemanZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
dcom
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 47
Založen: 25.3.2006
Příspěvky: 1632
Bydliště: Prague, CZ

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 15.7.2008, 11:39  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

trueman napsal:
No problem by mohl nastat treba ve chvili, kdy by nekdo pripojil do site v baraku primo DHCP server nebo router, ale kabel ze zdi nepichnul do WAN ale do LAN. Pak jde o to jak to ma TSystems nastavene, ale pokud by se objevilo vice DHCP serveru na jedne siti, nastal by v tom celkem zmatek a nekterym lidem by mohl prestat fungovat internet uplne ... Takze podstatne je jakou dostanes IP adresu po tom, co pripojis PC primo na kabel ze zdi (jestli mas obvyklou 192.168.x.x) tak je to asi spatne (tedy podle toho jakou podsit pouziva TSystems pro barak u vas - to ti rekne nekdo z baraku komu internet funguje)


... to je možný, ale předpokládám, že T-S má na Catalystech správně nastavenej ip helper-address (DHCP Relay), kterej směruje DHCP Requesty na jejich DHCP server a navíc Catalysty umí všechny ty "Guardy", takže pokud to maj dobře nakonfigurovaný, tak by měli mít problém s fake DHCP ošetřenej ...
_________________
Dcom
Kozoroh Pohlaví:Muž Kohout OfflineOsobní galerie dcomZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Milan V.
Administrator
Administrator



Založen: 25.4.2005
Příspěvky: 2123
Bydliště: NZM A

blank.gif

PříspěvekZaslal: 15.7.2008, 20:48  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Jsem rád, že jste si to rozebrali a mně to ujasnili ... Smile
Pokud by to T-Systems takto zařízené a nastavené neměl, mohlo by to být dle všech znaků ono?!?
   OfflineOsobní galerie Milan V.Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ
dcom
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 47
Založen: 25.3.2006
Příspěvky: 1632
Bydliště: Prague, CZ

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 15.7.2008, 23:16  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Milan V. napsal(a):
Jsem rád, že jste si to rozebrali a mně to ujasnili ... Smile
Pokud by to T-Systems takto zařízené a nastavené neměl, mohlo by to být dle všech znaků ono?!?


... teroreticky jo ... Wink
_________________
Dcom
Kozoroh Pohlaví:Muž Kohout OfflineOsobní galerie dcomZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:      
Odeslat nové témaOdpovědět na téma Zobrazit předchozí témaPošlete e-mail kamarádovi.Seznam uživatelů kteří si prohlíželi tento příspěvekUložit téma do souboruPrintable versionPřihlásit pro kontrolu soukromých zprávZobrazit následující téma

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Časy uváděny v GMT + 1 hodina

CrackerTracker © 2004 - 2017 CBACK.de
Powered by phpBB2