Obsah fóra www.novezahradnimesto.net www.novezahradnimesto.netPortál
 Nápověda  •  Hledat  •  Možnosti  •  Kronika  •  Soubory  •  Nové příspěvky  •  Digests  •  Registrace  •  Přihlásit pro kontrolu soukromých zpráv  •  Přihlášení
Kalendář 
Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma

Odeslat nové témaOdpovědět na téma Zobrazit předchozí témaPošlete e-mail kamarádovi.Seznam uživatelů kteří si prohlíželi tento příspěvekUložit téma do souboruPrintable versionPřihlásit pro kontrolu soukromých zprávZobrazit následující téma
Autor Zpráva
T-Systems
Host
Host



Založen: 14.6.2006
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 28.3.2008, 17:44  Předmět:  OnePort - nová funkcionalita k našim telco službám Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Zdravim,
na web www.viaGIA.cz pribyla nova zprava, kterou bych vam rad pretlumocil:


Internet, telefon i televize najednou z jedné zásuvky? Ano s pomocí routeru D-link DIR-100

Do nabídky doporučovaných koncových zařízení pro služby rodiny viaGIA (tedy i viaPhone a viaTV) byl po otestování zařazen router D-Link DIR-100.

Jedná se o první zařízení, jež je připraveno pro funkcionalitu OnePort, tedy možnost užívat více služeb přes jednu zásuvku – jeden port, jež bude v rámci naši služeb spuštěna v 2. kvartále 2008. OnePort bude umožňovat současné používání Internetu, sledování televize i telefonování na jedné datové zásuvce.

Jak vše funguje? Na jedné straně doznal řady vnitřních změn náš interní systém, na druhé je potřeba správné výkonné zařízení, jež umožní rozbočit jednu fyzickou zásuvku na více. Tím je právě router D-Link DIR-100. Funguje jako inteligentní rozdvojka – na jedné straně jej připojíte k zásuvce jež potřebujete rozdvojit, na druhé získáte 4 volné zásuvky. Na jedné zásuvce tak budete moci využívat Internet viaGIA, kabelovou televizi viaTV i telefonní službu viaPhone.

Co se týče objednávání a fakturace, tyto služby budou dále zcela nezávislé, stejně tak jako bude pochopitelně možné dále využívat jednu zásuvku jen pro jednu službu. Funkcionalitu OnePort bude možné využívat na všech lokalitách a to bezplatně, jak pro nové tak i stávající zákazníky. O jejím spuštění Vás budeme dále včas informovat.

Zvažujte-li využití této možnosti či plánujete nákup domácího routeru, doporučujeme právě D-Link DIR-100. Jedná se o kvalitní zařízení, vhodné i pro běžné připojení více počítačů do domácí počítačové sítě. Bezdrátová varianta se testuje.



Znamena to, ze pres tento router (jiny se zatim neosvedcil) je mozne z jedne zasuvky vytahnout vsechny tri sluzby a provozovat je najednou. Je to reseni nezbytne pro ty, co budou mit uz bytovy rozvadec, kde budou dolu do switche jen 2 pary kabelu a take ty, jez maji nekde nedostatek zasuvek.

Pozor, router ma specialni firmware vyvinuty pro nas, takze pripadne koupit tam, kde je uvedeno na nasem webu (do budoucna snad pujde i stahnout).
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie T-SystemsZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
Aarfy
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 8.11.2006
Příspěvky: 75


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 28.3.2008, 20:27  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

no mě by spíš zajímalo to, co jste slibovali už někdy na podzim a totiž propojení obou zásuvek v jednom bytě. Říkali jste, že není problém to někde ve sklepě propojit tak, aby to fungovalo, a že máte v úmyslu to realizovat někdy začátkem roku 2008. Ale pořád ticho po pěšině.

Takhle mám net v obývacím pokoji a abych si mohl připojit i počítač v ložnici, tak musím používat wifi, které není zdaleka ideální (signál kolísá opravdu na hranici a docela často vypadává). Je to hloupé, vzhledem k tomu, že bych mohl použít zásuvku, která je metr od počítče - bohužel naprosto nefunkční.
 Pohlaví:Muž  SkrytýOsobní galerie AarfyZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Kujab
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí


Věk: 42
Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 54
Bydliště: NZM - F

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 28.3.2008, 21:47  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Aarfy napsal:
no mě by spíš zajímalo to, co jste slibovali už někdy na podzim a totiž propojení obou zásuvek v jednom bytě. Říkali jste, že není problém to někde ve sklepě propojit tak, aby to fungovalo, a že máte v úmyslu to realizovat někdy začátkem roku 2008. Ale pořád ticho po pěšině.

Takhle mám net v obývacím pokoji a abych si mohl připojit i počítač v ložnici, tak musím používat wifi, které není zdaleka ideální (signál kolísá opravdu na hranici a docela často vypadává). Je to hloupé, vzhledem k tomu, že bych mohl použít zásuvku, která je metr od počítče - bohužel naprosto nefunkční.
Přesně na toto jsem se ptal tady na foru. Na informační lince T-Systems mi sdělili, že vytvoření VLAN bude dostupné během 2Q 2008.
Už na to čekám od listopadu, tak se to snad T-Systems podaří zprovoznit.
Kozoroh Pohlaví:Muž Tygr OfflineOsobní galerie KujabZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
T-Systems
Host
Host



Založen: 14.6.2006
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 4.4.2008, 10:12  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Tak na VLAN se opravdu pracuje a mělo by to snad začátkem prázdnin být.
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie T-SystemsZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
Kujab
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí


Věk: 42
Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 54
Bydliště: NZM - F

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 4.4.2008, 10:44  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

T-Systems napsal:
Tak na VLAN se opravdu pracuje a mělo by to snad začátkem prázdnin být.


Nezbývá než doufat, že to bude na začátku letních prázdnin 2008 Confused
Kozoroh Pohlaví:Muž Tygr OfflineOsobní galerie KujabZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
trueman
Spolubydlící
Spolubydlící


Věk: 33
Založen: 27.1.2007
Příspěvky: 395
Bydliště: NZM - G

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 4.4.2008, 11:27  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Kujab napsal:
začátku letních prázdnin 2008 Confused


No u T-Systems to vypada spis na 2009, vzhledem k neocekavanym technickym komplikacim.
Rak Pohlaví:Muž Krysa OfflineOsobní galerie truemanZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
T-Systems
Host
Host



Založen: 14.6.2006
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 22.4.2008, 10:11  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

trueman napsal:
Kujab napsal:
začátku letních prázdnin 2008 Confused


No u T-Systems to vypada spis na 2009, vzhledem k neocekavanym technickym komplikacim.


Leda bychom vyhodili toho člověka, co to dělá za zpoždění a pak to přebíral někdo jinej
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie T-SystemsZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
alkonius
Moderator
Moderator



Založen: 1.3.2006
Příspěvky: 955
Bydliště: NZM - B

blank.gif

PříspěvekZaslal: 22.4.2008, 12:43  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

T-Systems napsal:
trueman napsal:
Kujab napsal:
začátku letních prázdnin 2008 Confused


No u T-Systems to vypada spis na 2009, vzhledem k neocekavanym technickym komplikacim.


Leda bychom vyhodili toho člověka, co to dělá za zpoždění a pak to přebíral někdo jinej


ja bych sejmul projektaka, vzdycky za vsechno muze projektak Twisted Evil
_________________
http://www.alko.cz/images/found_way_out.jpg
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie alkoniusZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyMSN MessengerICQ
Kujab
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí


Věk: 42
Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 54
Bydliště: NZM - F

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 23.6.2008, 19:59  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Tak jsem se zase optal na ty VLANy na T-Comu, repsketive připoměl jsem se s jejich slibem, že to bude ve 2.Q. a na můj e-mail ani neodpověděli, jen přečetli (a asi důkladně zahodili)
Kozoroh Pohlaví:Muž Tygr OfflineOsobní galerie KujabZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
lenkaii
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 43
Založen: 21.2.2006
Příspěvky: 1537
Bydliště: NZM C

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 25.6.2008, 10:55  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Jojo. tenhle ypusob jednání T-Systems je obvyklý. Už jsme s nima měli několik jednání. Něco se dohodlo a pak najednou buď bylo naprosté ticho, sliby se neplnily a nebo.. bylo prostě všechno jinak dohody neplatily a bylo potřeba znovu jednat. Sad
Býk Pohlaví:Žena Tygr OfflineOsobní galerie lenkaiiZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Kujab
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí


Věk: 42
Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 54
Bydliště: NZM - F

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 25.6.2008, 17:28  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Po týdnu jsem do T-Systems zavolal. Dokonce věděli na jaký dotaz se ptám. Že prý to ještě ověřovali u produktového oddělení. Výsledek je ten, že to produktové oddělení opět odsunulo. Poslal jsem je do háje. Naštěstí většina zařízení už má wifi, takže to pořeším i bez nich.
Kromě toho jsem na T-Systems posílal z kanceláře i oficiální poptávku v rámce výběrového řízení na vybudování VPN a ani se nozvali. Když jsem volal tak slíbili, že se ozvou a nic. Takže kšeft udělám s někým jiným. Laughing
Kozoroh Pohlaví:Muž Tygr OfflineOsobní galerie KujabZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
T-Systems
Host
Host



Založen: 14.6.2006
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 2.7.2008, 15:13  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Zdravim,

je mi lito, ze to ma zpozdeni a nebudu hledat nejakou vymluvu - proste technici, co to naslibovali (vam i me) to nestihli. Stav je takovy, ze ted se testuje na uz lokalite OnePort, jestli to nema nejake bugy v ramci site (u nas to chodi bez problemu). LAN se bude resit nasledne.

Pokud mate nekdo nejake business jednani, nesouvisejici primo s nasimi sluzbami na lokalite, vzneste poptavku na kontaktni centrum, oni presmeruji na konkretniho obchodnika.

lenkaii - jestli je to ohledne umisteni zarizeni v suterenu, dej mi vedet pres SZ, ja to budu eskalovat dal.
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie T-SystemsZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
malina
Spolubydlící
Spolubydlící


Věk: 66
Založen: 20.2.2006
Příspěvky: 369
Bydliště: NZM B

blank.gif

PříspěvekZaslal: 2.7.2008, 18:42  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

já jsem si právě minulý týden nechávala zavést z jediné zásuvky co mám v obýváku na PC ještě dva kabely k televizi a do ložnice, doporučili mně na T-S. firmu Počítačová pohotovost. Přišel zavedl kabely a namontoval mi tam router D-link 300. Vy mluvíte o D-lllink 100. Bude to taky fungovat? Mimochodem Ten nový set-top-box jsem si pronajala za 100 Kč měsíčně.
Ryby Pohlaví:Žena Králík SkrytýOsobní galerie malinaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
dcom
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 47
Založen: 25.3.2006
Příspěvky: 1632
Bydliště: Prague, CZ

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 2.7.2008, 20:07  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

2 T-S: kdy opravíte ty faktury na portálu?
_________________
Dcom
Kozoroh Pohlaví:Muž Kohout OfflineOsobní galerie dcomZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
T-Systems
Host
Host



Založen: 14.6.2006
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 3.7.2008, 10:47  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

malina napsala:
já jsem si právě minulý týden nechávala zavést z jediné zásuvky co mám v obýváku na PC ještě dva kabely k televizi a do ložnice, doporučili mně na T-S. firmu Počítačová pohotovost. Přišel zavedl kabely a namontoval mi tam router D-link 300. Vy mluvíte o D-lllink 100. Bude to taky fungovat? Mimochodem Ten nový set-top-box jsem si pronajala za 100 Kč měsíčně.


Máme otestováno jen D-link 100 a nově i verzi s wi-fi (ale ne D-Link 300, typ dodám), takže nelze říct, zda to bude 100% chodit. Blíže viz. zde: http://www.viagia.cz/html/vg_zarizeni.html

Pokud by to nechodilo, museli by ho vyměnit.
Dejte jim o tom vědět, nevím proč namontovali Dlink-300, ale možná to bude bez problémů fungovat také.
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie T-SystemsZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
T-Systems
Host
Host



Založen: 14.6.2006
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 3.7.2008, 10:49  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

dcom napsal:
2 T-S: kdy opravíte ty faktury na portálu?


Netuším z toho moc o co přesně jde. Můžete to ještě upřesnit?
(Stačí SZ)
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie T-SystemsZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
T-Systems
Host
Host



Založen: 14.6.2006
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 11.7.2008, 10:47  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Ohledně faktur byla chyba na portálu, teď by měly maily opět odcházet.
Děkuji za info a pokud by to nešlo, pošlete mi zprávu.
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie T-SystemsZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
dcom
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 47
Založen: 25.3.2006
Příspěvky: 1632
Bydliště: Prague, CZ

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 11.7.2008, 18:02  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

T-Systems napsal:
Ohledně faktur byla chyba na portálu, teď by měly maily opět odcházet.
Děkuji za info a pokud by to nešlo, pošlete mi zprávu.


... už to funguje, díky ...
_________________
Dcom
Kozoroh Pohlaví:Muž Kohout OfflineOsobní galerie dcomZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Kujab
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí


Věk: 42
Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 54
Bydliště: NZM - F

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 16.8.2008, 08:17  Předmět:  Léto pryč.. Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

T-Systems napsal:
Zdravim,

je mi lito, ze to ma zpozdeni a nebudu hledat nejakou vymluvu - proste technici, co to naslibovali (vam i me) to nestihli. Stav je takovy, ze ted se testuje na uz lokalite OnePort, jestli to nema nejake bugy v ramci site (u nas to chodi bez problemu). LAN se bude resit nasledne.

Pokud mate nekdo nejake business jednani, nesouvisejici primo s nasimi sluzbami na lokalite, vzneste poptavku na kontaktni centrum, oni presmeruji na konkretniho obchodnika.

lenkaii - jestli je to ohledne umisteni zarizeni v suterenu, dej mi vedet pres SZ, ja to budu eskalovat dal.


Jen se tak připomínám, jestli náhodou už ty VLANy T-Systems nerozchodil. když to mělo být do léta. Snad tedy alespoň do jeho konce?
Kozoroh Pohlaví:Muž Tygr OfflineOsobní galerie KujabZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
dcom
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 47
Založen: 25.3.2006
Příspěvky: 1632
Bydliště: Prague, CZ

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 17.8.2008, 18:44  Předmět:  Re: Léto pryč.. Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Kujab napsal:
T-Systems napsal:
Zdravim,

je mi lito, ze to ma zpozdeni a nebudu hledat nejakou vymluvu - proste technici, co to naslibovali (vam i me) to nestihli. Stav je takovy, ze ted se testuje na uz lokalite OnePort, jestli to nema nejake bugy v ramci site (u nas to chodi bez problemu). LAN se bude resit nasledne.

Pokud mate nekdo nejake business jednani, nesouvisejici primo s nasimi sluzbami na lokalite, vzneste poptavku na kontaktni centrum, oni presmeruji na konkretniho obchodnika.

lenkaii - jestli je to ohledne umisteni zarizeni v suterenu, dej mi vedet pres SZ, ja to budu eskalovat dal.


Jen se tak připomínám, jestli náhodou už ty VLANy T-Systems nerozchodil. když to mělo být do léta. Snad tedy alespoň do jeho konce?


... hlavně nechápu co na tom řeší, to je otázka 30 sekund konfigurace na access switchi ...

Switch(vlan)#vlan 100 name barak_Z_byt_1
Switch(config)#interface range fa 0/10 - 14
Switch(config-if)#switchport mode access
Switch(config-if)#switchport access vlan 100

btw. před chvílí tady prudil nějakej důchodce z T-Systemu, že prej "kontroluje zásuvky" a jestli mám aktivní internet, telefon nebo TV - což mi teda nějak uniká smysl týhle akce když T-S má v databázi přesně uvedený kdo má jaký aktivní služby. No každopádně jsem mu řekl, že TV nechci a telefon mám od jinýho VoIP operátora, kterej nechce platit nesmyslnej paušál dvě stovky měsíčně ...
_________________
Dcom
Kozoroh Pohlaví:Muž Kohout OfflineOsobní galerie dcomZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Kujab
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí


Věk: 42
Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 54
Bydliště: NZM - F

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 17.8.2008, 20:13  Předmět:  Re: Léto pryč.. Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

dcom napsal:

Kujab napsal:

Jen se tak připomínám, jestli náhodou už ty VLANy T-Systems nerozchodil. když to mělo být do léta. Snad tedy alespoň do jeho konce?


... hlavně nechápu co na tom řeší, to je otázka 30 sekund konfigurace na access switchi ...

Switch(vlan)#vlan 100 name barak_Z_byt_1
Switch(config)#interface range fa 0/10 - 14
Switch(config-if)#switchport mode access
Switch(config-if)#switchport access vlan 100


Konfigurace je snadná, jenže prej na to nemaj připravenej svůj bilingovej systém. Takže ho asi připravují už od podzimu, kdy se na to ptám...
Kozoroh Pohlaví:Muž Tygr OfflineOsobní galerie KujabZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
dcom
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 47
Založen: 25.3.2006
Příspěvky: 1632
Bydliště: Prague, CZ

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 18.8.2008, 11:43  Předmět:  Re: Léto pryč.. Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Kujab napsal:
dcom napsal:

Kujab napsal:

Jen se tak připomínám, jestli náhodou už ty VLANy T-Systems nerozchodil. když to mělo být do léta. Snad tedy alespoň do jeho konce?


... hlavně nechápu co na tom řeší, to je otázka 30 sekund konfigurace na access switchi ...

Switch(vlan)#vlan 100 name barak_Z_byt_1
Switch(config)#interface range fa 0/10 - 14
Switch(config-if)#switchport mode access
Switch(config-if)#switchport access vlan 100


Konfigurace je snadná, jenže prej na to nemaj připravenej svůj bilingovej systém. Takže ho asi připravují už od podzimu, kdy se na to ptám...


... co bys chtěl billinovat na přiřazení pár portů do extra vlany? jak říkám práce na 30 sekund ...
_________________
Dcom
Kozoroh Pohlaví:Muž Kohout OfflineOsobní galerie dcomZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Kujab
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí


Věk: 42
Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 54
Bydliště: NZM - F

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 18.8.2008, 12:00  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

dcom napsal:
Kujab napsal:
dcom napsal:

Kujab napsal:

Jen se tak připomínám, jestli náhodou už ty VLANy T-Systems nerozchodil. když to mělo být do léta. Snad tedy alespoň do jeho konce?


... hlavně nechápu co na tom řeší, to je otázka 30 sekund konfigurace na access switchi ...

Switch(vlan)#vlan 100 name barak_Z_byt_1
Switch(config)#interface range fa 0/10 - 14
Switch(config-if)#switchport mode access
Switch(config-if)#switchport access vlan 100


Konfigurace je snadná, jenže prej na to nemaj připravenej svůj bilingovej systém. Takže ho asi připravují už od podzimu, kdy se na to ptám...


... co bys chtěl billinovat na přiřazení pár portů do extra vlany? jak říkám práce na 30 sekund ...
já bych nechtěl nic, dám 500 CZK jednou provždy a hotovo. To T-Systems stále zdržuje a vymýšlí......
Kozoroh Pohlaví:Muž Tygr OfflineOsobní galerie KujabZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
dcom
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 47
Založen: 25.3.2006
Příspěvky: 1632
Bydliště: Prague, CZ

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 18.8.2008, 12:43  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Kujab napsal:
dcom napsal:
Kujab napsal:
dcom napsal:

Kujab napsal:

Jen se tak připomínám, jestli náhodou už ty VLANy T-Systems nerozchodil. když to mělo být do léta. Snad tedy alespoň do jeho konce?


... hlavně nechápu co na tom řeší, to je otázka 30 sekund konfigurace na access switchi ...

Switch(vlan)#vlan 100 name barak_Z_byt_1
Switch(config)#interface range fa 0/10 - 14
Switch(config-if)#switchport mode access
Switch(config-if)#switchport access vlan 100


Konfigurace je snadná, jenže prej na to nemaj připravenej svůj bilingovej systém. Takže ho asi připravují už od podzimu, kdy se na to ptám...


... co bys chtěl billinovat na přiřazení pár portů do extra vlany? jak říkám práce na 30 sekund ...
já bych nechtěl nic, dám 500 CZK jednou provždy a hotovo. To T-Systems stále zdržuje a vymýšlí......


... nj
_________________
Dcom
Kozoroh Pohlaví:Muž Kohout OfflineOsobní galerie dcomZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
JoHnY
Administrator
Administrator


Věk: 40
Založen: 18.10.2005
Příspěvky: 3141
Bydliště: Praha - Bratislava - Závažná Poruba

european union1.png

PříspěvekZaslal: 18.8.2008, 14:25  Předmět:  Re: Léto pryč.. Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

dcom napsal:

btw. před chvílí tady prudil nějakej důchodce z T-Systemu, že prej "kontroluje zásuvky" a jestli mám aktivní internet, telefon nebo TV - což mi teda nějak uniká smysl týhle akce když T-S má v databázi přesně uvedený kdo má jaký aktivní služby. No každopádně jsem mu řekl, že TV nechci a telefon mám od jinýho VoIP operátora, kterej nechce platit nesmyslnej paušál dvě stovky měsíčně ...


tak ten fascinoval aj mna, aj u nas bol a to dokonca 2x, raz tusim vo stvrtok a potom v sobotu ci kedy a pytal sa 2x to iste Very Happy a potom v sobotu ked odisiel tak o par hodin znovu zvonil ze nech mu otvorim vchodove dvere Very Happy
_________________
JoHnY
Vodnář Pohlaví:Muž Drak OfflineOsobní galerie JoHnYZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Aarfy
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 8.11.2006
Příspěvky: 75


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 9.10.2008, 12:31  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Tak co, hoši z T -systemu, VLANy pořád nic?? Původně to mělo být začátkem roku 2008, pak během léta...jaký je teď aktuální termín?
Žádný spěch, pár let na té nestabilní wifině ještě určitě vydržím. Jenom chci trochu povzbudit vaše týmy techniků, které na tom jistě usilovně pracují. Jejich snahy si moc cením.
 Pohlaví:Muž  SkrytýOsobní galerie AarfyZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
pheight
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí


Věk: 45
Založen: 12.11.2007
Příspěvky: 67


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 9.10.2008, 15:59  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Mam pocit že T-system ma co dělat aby jim vubec tv a internet fungoval (vzhledem na neustale vypadky) nez aby to bylo rychlejší
Blíženci Pohlaví:Muž Krysa OfflineOsobní galerie pheightZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
trueman
Spolubydlící
Spolubydlící


Věk: 33
Založen: 27.1.2007
Příspěvky: 395
Bydliště: NZM - G

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 9.10.2008, 19:15  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Dnes me velice pobavil e-mail od TSystems o vypadku kvuli bla,bla,bla. Nejdriv mi nejak nevadil vypadek od 11:00 do 14:00 protoze to jsou normalni lidi stejne v praci, tak proc nejaky ten servisni zasah neudelat, ze? Ale pak jsem se podival do kalendare a zjistil jsem ze chlapci od TSystems pracuji asi prevazne v nedeli?! Tak to jsem se chvili podivoval, proc to musej udelat v tak blbej den, kdyz je 99% lidi doma nebo jsou na chalupe a domu maj minimalne VPNku
Rak Pohlaví:Muž Krysa OfflineOsobní galerie truemanZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
pheight
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí


Věk: 45
Založen: 12.11.2007
Příspěvky: 67


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 10.10.2008, 09:20  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

V tomhle je T systems opravdu prebornik, nejcastejsi vypadky ma zasadne v sob a nedeli
Blíženci Pohlaví:Muž Krysa OfflineOsobní galerie pheightZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Aarfy
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 8.11.2006
Příspěvky: 75


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 8.11.2008, 15:25  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Tak jsem psal Tsystemu, jakpak to vypadá s VLANy a toto mi odpověděli:


Dobrý den,

v tuto chvíli probíhá testování služby viaLAN - nezávislé propojení zásuvek v jednom bytě.
Jakmile bude testování služby ukončeno, bude tato zpráva aktuálně zařazena na naše internetové stránky www.viagia.cz

S pozdravem
..."

Nevím jestli jsem to správně pochopil a co si mám představit pod "testováním" ale teoreticky je možné, že už to jede. Mohl by to někdo vyzkoušet? Jsem teď mimo Prahu.
 Pohlaví:Muž  SkrytýOsobní galerie AarfyZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:      
Odeslat nové témaOdpovědět na téma Zobrazit předchozí témaPošlete e-mail kamarádovi.Seznam uživatelů kteří si prohlíželi tento příspěvekUložit téma do souboruPrintable versionPřihlásit pro kontrolu soukromých zprávZobrazit následující téma

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Časy uváděny v GMT + 1 hodina

CrackerTracker © 2004 - 2017 CBACK.de
Powered by phpBB2