Obsah fóra www.novezahradnimesto.net www.novezahradnimesto.netPortál
 Nápověda  •  Hledat  •  Možnosti  •  Kronika  •  Soubory  •  Nové příspěvky  •  Digests  •  Registrace  •  Přihlásit pro kontrolu soukromých zpráv  •  Přihlášení
Kalendář 
Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma

Odeslat nové témaOdpovědět na téma Zobrazit předchozí témaPošlete e-mail kamarádovi.Seznam uživatelů kteří si prohlíželi tento příspěvekUložit téma do souboruPrintable versionPřihlásit pro kontrolu soukromých zprávZobrazit následující téma
Autor Zpráva
trueman
Spolubydlící
Spolubydlící


Věk: 33
Založen: 27.1.2007
Příspěvky: 395
Bydliště: NZM - G

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 28.2.2009, 15:00  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

ono to s tou zmenou providera asi nebude tak jednoduche, ze ... hlavne pokud jsou rozvody v dome TSystems Sad

Btw, porad jedeme na 4/6Mbit. Mame ten zakladni balicek, kde ma byt 4/1, nejakou dobu to slapalo 10/10, takto to bude uz na porad nebo ze zase nejaky jejich umelec hrabal v routerech?
Rak Pohlaví:Muž Krysa OfflineOsobní galerie truemanZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
Martin
Host
Host


Věk: 38
Založen: 10.1.2006
Příspěvky: 162
Bydliště: NZM C

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 28.2.2009, 15:15  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

trueman napsal:
ono to s tou zmenou providera asi nebude tak jednoduche, ze ... hlavne pokud jsou rozvody v dome TSystems Sad

Btw, porad jedeme na 4/6Mbit. Mame ten zakladni balicek, kde ma byt 4/1, nejakou dobu to slapalo 10/10, takto to bude uz na porad nebo ze zase nejaky jejich umelec hrabal v routerech?


Pockej, T-Systems patri jen ta krabice dole, rozvody jsou SVJ. Takze v tom by problem byt nemel ...
_________________
Martin
Ryby Pohlaví:Muž Koza OfflineOsobní galerie MartinZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
JoHnY
Administrator
Administrator


Věk: 40
Založen: 18.10.2005
Příspěvky: 3141
Bydliště: Praha - Bratislava - Závažná Poruba

european union1.png

PříspěvekZaslal: 28.2.2009, 15:22  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Kujab napsal:
Psal jsem T-Systems na helpdesk že se snižuje rychlost a dochází k výpdaků (nemám jejich TV, jen Internet). Odpověděli, že od února museli začít uplatňovat FUP. O to zvláštnější je, že od ledna nefungují statistiky přenesených dat, repsektive ukazují 0. Podle čeho jim tedy mám věřit?


No s vypadkami snad FUP nesuvisi, nie?
A ohladne tych statistik som im uz asi pred 3 tyzdnami pisal a ze "technici na tom pracuju". Ta rychlost ich technikov je fakt neskutocna.
A nech mi skusia nieco povedat o FUP ak to bude vypadavat aj mne... Ja som mal rekord asi 70 GB za mesiac download + upload minuly mesiac, 100 GB je FUP na 20Mbite pokial viem... Normalne mavam tak 30-40 GB
_________________
JoHnY
Vodnář Pohlaví:Muž Drak OfflineOsobní galerie JoHnYZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
T-Systems
Host
Host



Založen: 14.6.2006
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 3.3.2009, 14:38  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

V průběhu II.kvartálu dojde k navýšení rychlostí viaGIA takto:

viaGIA Basic: 4/1 Mb/s -> 10/4 Mb/s
viaGIA Comfort: 20/20 Mb/s -> 25/25 Mb/s

Ultra je bez změny, je to na maximu co ty mašinky dole ve sklepě uměj. Časem (v horizontu let) se pak vyměněj za gigabitové a bude se navyšovat i Ultra.

Ceny se nemění.


Jo, máme novej web a taky doménu: www.viahome.cz
Doufám, že to oceníte
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie T-SystemsZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
T-Systems
Host
Host



Založen: 14.6.2006
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 3.3.2009, 14:48  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Martin napsal:
Všichnu už FUP zrušily (UPC, O2 ...), T-Systems je zavádí ... co dodat ... je na čase uvažovat o změně providera pro NZM


FUP byl od začátku a zrušit je nejde.
Můžeme to nazvat jinak, jako to dělá třeba UPC, ale pořád tam musí být nějaké právní základ pro případně omezení, jak někoho kdo to silně přetáčí omezit.

Jinak si tam pár lidí dá servery do bytů a 500 lidí na vaší lokalitě bude kvůli tomu mít menší rychlost? Je to vždy 1 člověk z 50ti, ale poškozuje všechny.

A ty FUP limity překročí málokdo.
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie T-SystemsZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
demon5
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí


Věk: 49
Založen: 10.3.2006
Příspěvky: 74
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 3.3.2009, 17:15  Předmět:  Add Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Kdyz uz se tu pise o VIAGIA. Zvyseni rychlosti je vec prijemna, ovsem dojem mi kazi treba to, ze mi minuly mesic vubec neprislo e-mailem vyuctovani, tak jako kazdy mesic. A kdyz jsem se pidil, kde je, tak mi bylo sdeleno, ze prechazeji na jiny system uctovani a ze to poslou pozdeji. To nejde poslat oznameni? Soucasne jsem se ptal, proc mi uz nekolik mesicu nechodi podrobny rozpis hovoru. Po kontrole jsem zjistil, ze mi rozpis posilali na uz neplatnou e-mailovou adresu, protoze kdyz jsem hlasil zmenu kontaktu, tak mi byl zmenen jen e-mail pro vyuctovani, ale ne pro zasilani rozpisu hovoru.
Střelec Pohlaví:Muž Koza OfflineOsobní galerie demon5Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ
mabarcz
Host
Host


Věk: 41
Založen: 6.6.2007
Příspěvky: 214


blank.gif

PříspěvekZaslal: 3.3.2009, 17:30  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Musím se zastat T-Systemu, já oznámení o zpoždění faktury a jeho důvodu dostal.
Panna Pohlaví:Muž Drak OfflineOsobní galerie mabarczZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
demon5
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí


Věk: 49
Založen: 10.3.2006
Příspěvky: 74
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 3.3.2009, 17:47  Předmět:  Add Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

mabarcz napsal:
Musím se zastat T-Systemu, já oznámení o zpoždění faktury a jeho důvodu dostal.


Nerozumim Vasi poznamce, jak zastal? Jsem psal, ze to neprislo MNE, ne VSEM. Nebo jsem napsal nejakou nepravdu? ... To ze mi to nedoslo neni jenom mozny, ale i skutecny popis udalosti, to neni jenom nejaky nazor s kterym je treba polemizovat. Jinak diky za normalni diskusi, uz jsem si skoro odvykl, takze jsem uz preventivne nabrouseny. A mimochodem, cekal bych od T-Systems uz trochu vic, treba nejakou spolecnou nabidku na internet, pevnou linku, mobilni linku a TV.
Napr. operator Sunrise nabizi pevnou linku, mobilni linku a internet za ca. 1.500 Kc mesicne. Pricemz pevna linka ma volani na pevne linky mimo spicku a o sobotach a nedelich zdarma, mobil vsechny telefonaty do vlastni site (vcetne dvou virtualnich operatoru yallo a cablecom) po dobu trvani smlouvy zdarma (2 roky). Na ostatni je k dispozici kredit ve vysi ca. 850 Kc (ten se da pouzit na cokoliv, treba i na roamingove hovory v zahranici, MMS a pod. a internet je o rychlosti 5000 Kbps Download / 500Kbps Upload. FUP se neaplikuje.


Naposledy upravil demon5 dne 3.3.2009, 18:37, celkově upraveno 4 krát.
Střelec Pohlaví:Muž Koza OfflineOsobní galerie demon5Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ
mabarcz
Host
Host


Věk: 41
Založen: 6.6.2007
Příspěvky: 214


blank.gif

PříspěvekZaslal: 3.3.2009, 17:59  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Není třeba se hned rozčilovat. Wink Je možný, že zrovna Vám to nedošlo, jenom jsem nechtěl aby to vyznělo, že se na to T-System vykašlal úplně.
Panna Pohlaví:Muž Drak OfflineOsobní galerie mabarczZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
dcom
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 47
Založen: 25.3.2006
Příspěvky: 1632
Bydliště: Prague, CZ

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 3.3.2009, 23:12  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Aarfy napsal:
V-lany jsou z technického hlediska stejně náročná záležitost, už půl roku to prý testují, ale do praxe se to ztím nějak dostat nepodařilo.


... na VLANech neni nic slozityho ani na nich neni co testovat ... to je akorat o tom vytvorit VLANu a zaradit do ni porty ... to je cely ... no ale asi to lamky z T-S neumi nakonfigurovat, tak se vymlouvaj na to, ze to musi otestovat ... Wink Laughing Very Happy

... no a co se tyce FUPu ... no comment ...
_________________
Dcom
Kozoroh Pohlaví:Muž Kohout OfflineOsobní galerie dcomZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Aarfy
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 8.11.2006
Příspěvky: 75


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 4.3.2009, 00:52  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

dcom napsal:
Aarfy napsal:
V-lany jsou z technického hlediska stejně náročná záležitost, už půl roku to prý testují, ale do praxe se to zatím nějak dostat nepodařilo.


... na VLANech neni nic slozityho ani na nich neni co testovat ... to je akorat o tom vytvorit VLANu a zaradit do ni porty ... to je cely ... no ale asi to lamky z T-S neumi nakonfigurovat, tak se vymlouvaj na to, ze to musi otestovat ... Wink Laughing Very Happy

... no a co se tyce FUPu ... no comment ...


no mně je to jasný. Taky nechápu, co na tom proboha chtějí zkouset. Ale přesně to byla jejich odpověď, na můj dotaz, kdy už to konečně uvedou do provozu...
 Pohlaví:Muž  SkrytýOsobní galerie AarfyZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Martin
Host
Host


Věk: 38
Založen: 10.1.2006
Příspěvky: 162
Bydliště: NZM C

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 4.3.2009, 11:14  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

T-Systems napsal:
Martin napsal:
Všichnu už FUP zrušily (UPC, O2 ...), T-Systems je zavádí ... co dodat ... je na čase uvažovat o změně providera pro NZM


FUP byl od začátku a zrušit je nejde.
Můžeme to nazvat jinak, jako to dělá třeba UPC, ale pořád tam musí být nějaké právní základ pro případně omezení, jak někoho kdo to silně přetáčí omezit.

Jinak si tam pár lidí dá servery do bytů a 500 lidí na vaší lokalitě bude kvůli tomu mít menší rychlost? Je to vždy 1 člověk z 50ti, ale poškozuje všechny.

A ty FUP limity překročí málokdo.


Dobře, budu tedy citovat O2, zdroj www.o2.com ...
Zrušení pravidel Fair User Policy pro vás znamená, že od 1. 4. nepočítáme objem dat, která přenesete, a v souvislosti s tím nebude omezována rychlost internetu po překročení limitu. Získáte tak ještě kvalitnější službu O2 Internet ADSL. Zrušení FUP se týká všech stávajících i nových zákazníků služby O2 Internet ADSL. Tok dat může být řízen, např. při přetížení sítě.


Důležitá věta je, že tok dat může být řízen při přetížení sítě. Není ale nikde udáno, vyčerpáte třeba 100GB a máte smůlu, tohle mi vadí. Pokud FUP nebudete uplatňovat jako tomu bylo dosud, OK, sem spokojen a nemám problém, pokud by se ale po překročení mi hned připojení zpomalilo, budu internovat přístup dalšího operátora a možnost volby.

Jak to tedy je ? Je tam nastavený pevný limit, nebo je to "pojistka" a bude to nadále fungovat jako dosud ?
_________________
Martin
Ryby Pohlaví:Muž Koza OfflineOsobní galerie MartinZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
T-Systems
Host
Host



Založen: 14.6.2006
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 4.3.2009, 12:04  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Martin napsal:
T-Systems napsal:
Martin napsal:
Všichnu už FUP zrušily (UPC, O2 ...), T-Systems je zavádí ... co dodat ... je na čase uvažovat o změně providera pro NZM


FUP byl od začátku a zrušit je nejde.
Můžeme to nazvat jinak, jako to dělá třeba UPC, ale pořád tam musí být nějaké právní základ pro případně omezení, jak někoho kdo to silně přetáčí omezit.

Jinak si tam pár lidí dá servery do bytů a 500 lidí na vaší lokalitě bude kvůli tomu mít menší rychlost? Je to vždy 1 člověk z 50ti, ale poškozuje všechny.

A ty FUP limity překročí málokdo.


Dobře, budu tedy citovat O2, zdroj www.o2.com ...
Zrušení pravidel Fair User Policy pro vás znamená, že od 1. 4. nepočítáme objem dat, která přenesete, a v souvislosti s tím nebude omezována rychlost internetu po překročení limitu. Získáte tak ještě kvalitnější službu O2 Internet ADSL. Zrušení FUP se týká všech stávajících i nových zákazníků služby O2 Internet ADSL. Tok dat může být řízen, např. při přetížení sítě.


Důležitá věta je, že tok dat může být řízen při přetížení sítě. Není ale nikde udáno, vyčerpáte třeba 100GB a máte smůlu, tohle mi vadí. Pokud FUP nebudete uplatňovat jako tomu bylo dosud, OK, sem spokojen a nemám problém, pokud by se ale po překročení mi hned připojení zpomalilo, budu internovat přístup dalšího operátora a možnost volby.

Jak to tedy je ? Je tam nastavený pevný limit, nebo je to "pojistka" a bude to nadále fungovat jako dosud ?


Jestli místo věty o FUP chcete radši něco v duchu O2, tak to můžeme v cenících přepsat, ale to je jen podle mě marketing.

FUP nikdo v praxi aplikovat nechce, ale musí být právní možnost indiv. omezení někoho, kdo ho překročí ne o pár GB, ale třeba desetkrát. A takový lidi jsou. Musíte si taky uvědomit, že na symetrické "stovce" to teče jinak než je aktuální maximum ADSL...
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie T-SystemsZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
T-Systems
Host
Host



Založen: 14.6.2006
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 4.3.2009, 12:08  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

dcom napsal:
Aarfy napsal:
V-lany jsou z technického hlediska stejně náročná záležitost, už půl roku to prý testují, ale do praxe se to ztím nějak dostat nepodařilo.


... na VLANech neni nic slozityho ani na nich neni co testovat ... to je akorat o tom vytvorit VLANu a zaradit do ni porty ... to je cely ... no ale asi to lamky z T-S neumi nakonfigurovat, tak se vymlouvaj na to, ze to musi otestovat ... Wink Laughing Very Happy

... no a co se tyce FUPu ... no comment ...


Nejsem sice technik, ale nastavovat a spravovat ručně tisícíům lidem VLANy nikdo nebude. Musí se udělat systém, aby to celý jelo samo a přitom to musí sednout bezproblémově do sítě.

Takže to není jako si dělat VLANu doma na routeru.

No ale zpoždění tam máme velké, co bych lhal.
Rolling Eyes
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie T-SystemsZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
Martin
Host
Host


Věk: 38
Založen: 10.1.2006
Příspěvky: 162
Bydliště: NZM C

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 4.3.2009, 12:25  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

T-Systems napsal:
Martin napsal:
T-Systems napsal:
Martin napsal:
Všichnu už FUP zrušily (UPC, O2 ...), T-Systems je zavádí ... co dodat ... je na čase uvažovat o změně providera pro NZM


FUP byl od začátku a zrušit je nejde.
Můžeme to nazvat jinak, jako to dělá třeba UPC, ale pořád tam musí být nějaké právní základ pro případně omezení, jak někoho kdo to silně přetáčí omezit.

Jinak si tam pár lidí dá servery do bytů a 500 lidí na vaší lokalitě bude kvůli tomu mít menší rychlost? Je to vždy 1 člověk z 50ti, ale poškozuje všechny.

A ty FUP limity překročí málokdo.


Dobře, budu tedy citovat O2, zdroj www.o2.com ...
Zrušení pravidel Fair User Policy pro vás znamená, že od 1. 4. nepočítáme objem dat, která přenesete, a v souvislosti s tím nebude omezována rychlost internetu po překročení limitu. Získáte tak ještě kvalitnější službu O2 Internet ADSL. Zrušení FUP se týká všech stávajících i nových zákazníků služby O2 Internet ADSL. Tok dat může být řízen, např. při přetížení sítě.


Důležitá věta je, že tok dat může být řízen při přetížení sítě. Není ale nikde udáno, vyčerpáte třeba 100GB a máte smůlu, tohle mi vadí. Pokud FUP nebudete uplatňovat jako tomu bylo dosud, OK, sem spokojen a nemám problém, pokud by se ale po překročení mi hned připojení zpomalilo, budu internovat přístup dalšího operátora a možnost volby.

Jak to tedy je ? Je tam nastavený pevný limit, nebo je to "pojistka" a bude to nadále fungovat jako dosud ?


Jestli místo věty o FUP chcete radši něco v duchu O2, tak to můžeme v cenících přepsat, ale to je jen podle mě marketing.

FUP nikdo v praxi aplikovat nechce, ale musí být právní možnost indiv. omezení někoho, kdo ho překročí ne o pár GB, ale třeba desetkrát. A takový lidi jsou. Musíte si taky uvědomit, že na symetrické "stovce" to teče jinak než je aktuální maximum ADSL...


Možná to je marketing, ale na druhou stranu nikde není napsáno máte 100GB a pak Vám rychlost srazíme na 512kb/s. Beru, že pokud bych na středním tarifu udělal 1000GB a více, tak je to zarážející, ale pokud udělám 200GB, což vlastně o 100 překročím a budu omezen, tak mi to bude vadit. A myslím si, že to není extrém a dá se to udělat bez problémů. Pokud internet využívá celá rodina, veřte v klidu se k tomuto číslu dostaneme.

Zatím jsem spokojen, nikdy i když se limit přepísknul jsem omezen nebyl. Pokud by se to ale začlo aplikovat hned po 100GB, začnu řvát Very Happy
_________________
Martin
Ryby Pohlaví:Muž Koza OfflineOsobní galerie MartinZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
dcom
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 47
Založen: 25.3.2006
Příspěvky: 1632
Bydliště: Prague, CZ

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 4.3.2009, 15:03  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

T-Systems napsal:
Takže to není jako si dělat VLANu doma na routeru.


Kdo tady mluvi o konfigurovani VLAN na domacim routru? Ja se podilim na sprave rozlehle site pro nekolik tisic lidi a konfigurace portu a VLAN na switchich je muj denni chleba, takze vim o cem mluvim. Wink Cool

Ale je fakt, ze u nas nehrozi, ze by si uzivatele zadali, ze chtej vytvorit VLANu a zaradit do ni tyhle porty ... (no nejspis proto ze v drtive vetsine pripadu ani nevi co to VLANa je a jejich znalosti prace s PC konci u toho ze si "na plose kliknou na ikonku Outlooku nebo Wordu") Smile Very Happy ... vtom mate pravdu, ze tohle si asi u vas zada specificke reseni ...
_________________
Dcom
Kozoroh Pohlaví:Muž Kohout OfflineOsobní galerie dcomZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
trueman
Spolubydlící
Spolubydlící


Věk: 33
Založen: 27.1.2007
Příspěvky: 395
Bydliště: NZM - G

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 5.3.2009, 01:37  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

no ... jeste muzeme odstrihnout dcoma a dalsi extremisty a vLany pojedou rovnou, bez systemu a rucne Very Happy
Rak Pohlaví:Muž Krysa OfflineOsobní galerie truemanZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
dcom
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 47
Založen: 25.3.2006
Příspěvky: 1632
Bydliště: Prague, CZ

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 5.3.2009, 22:10  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

trueman napsal:
no ... jeste muzeme odstrihnout dcoma a dalsi extremisty a vLany pojedou rovnou, bez systemu a rucne Very Happy


Wink Very Happy
_________________
Dcom
Kozoroh Pohlaví:Muž Kohout OfflineOsobní galerie dcomZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
demon5
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí


Věk: 49
Založen: 10.3.2006
Příspěvky: 74
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 16.3.2009, 14:09  Předmět:  Vyuctovani Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

A anabaze s vyuctovanim pokracuje dal, dnes 16.3. mi prislo vyuctovani za unor (e-mailem), procemz splatnost je 20.3. Podrobny rozpis opet nedorazil. Jestli je tohle normalni, podle mne tedy ne.
Střelec Pohlaví:Muž Koza OfflineOsobní galerie demon5Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ
Kujab
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí


Věk: 42
Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 54
Bydliště: NZM - F

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 19.3.2009, 19:32  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

T-Systems napsal:
dcom napsal:
Aarfy napsal:
V-lany jsou z technického hlediska stejně náročná záležitost, už půl roku to prý testují, ale do praxe se to ztím nějak dostat nepodařilo.


... na VLANech neni nic slozityho ani na nich neni co testovat ... to je akorat o tom vytvorit VLANu a zaradit do ni porty ... to je cely ... no ale asi to lamky z T-S neumi nakonfigurovat, tak se vymlouvaj na to, ze to musi otestovat ... Wink Laughing Very Happy

... no a co se tyce FUPu ... no comment ...


Nejsem sice technik, ale nastavovat a spravovat ručně tisícíům lidem VLANy nikdo nebude. Musí se udělat systém, aby to celý jelo samo a přitom to musí sednout bezproblémově do sítě.

Takže to není jako si dělat VLANu doma na routeru.

No ale zpoždění tam máme velké, co bych lhal.
Rolling Eyes


Zpoždění, jen co já púamatuji je už rok a půl. Kromě toho jak už tady někdo komentoval, VLANy nebude potřebovat každý. Dokonce v tom divném systému viaGia už jsou i jakésy volby na viaLAN.
Legrace bude, až to T-Systems po letech slibů uvede v reálný provoz, nasadí nějakou nesmylsnou cenou za vytvoření těch VLAN a nikdo to už nebude chtít.
Osobně stále trochu doufám, že to bude brzy a skoro zdarma, na druhou stranu pro jistotu najdu protahovací pero, se kterým jsem LAN stavěli v minulém domě. Natáhnu si asi vlastní dráty a ukončím někde v komoře.
Kozoroh Pohlaví:Muž Tygr OfflineOsobní galerie KujabZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
T-Systems
Host
Host



Založen: 14.6.2006
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 6.4.2009, 16:39  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

VLANy budou celkem brzo. Dneska se na to školilo Kontatkní centrum a bude se to testovat už na lokalitách.

Jinak cena bude 1Kč/měs. do konce roku, pak se to pravděpodobně nějak mírně zpoplatní; přece jen to nějaký peníz stálo.
Zřízení bude zdarma.
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie T-SystemsZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
Aarfy
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 8.11.2006
Příspěvky: 75


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 6.4.2009, 23:53  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Ano zřízení něco stálo. Mě např. asi dva roky nervů. Ale ok, beru, že šlo zřejmě i o investici ze strany T-systems. Proto bych za logičtější považoval nějaký jednorázový poplatek za aktivaci služby, ale žádný paušál. Tedy přesně naopak.
No jsem zvědavý na tu finální cenu. Zatím zaplaťpánbůh za to:)
 Pohlaví:Muž  SkrytýOsobní galerie AarfyZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
martinvocet
Host
Host


Věk: 38
Založen: 30.3.2007
Příspěvky: 124
Bydliště: NZM - D

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 9.4.2009, 07:36  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Aarfy napsal:
Ano zřízení něco stálo. Mě např. asi dva roky nervů. Ale ok, beru, že šlo zřejmě i o investici ze strany T-systems. Proto bych za logičtější považoval nějaký jednorázový poplatek za aktivaci služby, ale žádný paušál. Tedy přesně naopak.
No jsem zvědavý na tu finální cenu. Zatím zaplaťpánbůh za to:)


Souhlas, radeji jednorazove zaplatit, nez mit pausal. Vetsi hnus neznam Smile
Vodnář Pohlaví:Muž Koza OfflineOsobní galerie martinvocetZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
T-Systems
Host
Host



Založen: 14.6.2006
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 13.5.2009, 13:34  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Cena k viaLAN by měla být do cca 40kč /m. (vč. daně).
Kdo má Comfort a Ultra, tak by to bylo za 1kč.
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie T-SystemsZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
T-Systems
Host
Host



Založen: 14.6.2006
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 13.5.2009, 13:38  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Tak to vypadá, že technici navýšili ty rychlosti...

Nově by to mělo být:

Light / demo: 10/4 Mb/s
Comfort: 25/25 Mb/s
Ultra: 100/100 Mb/s


(rychlost download/upload v megabitech za sekundu)
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie T-SystemsZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
dcom
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 47
Založen: 25.3.2006
Příspěvky: 1632
Bydliště: Prague, CZ

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 13.5.2009, 18:45  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

T-Systems napsal:
Tak to vypadá, že technici navýšili ty rychlosti...

Nově by to mělo být:

Light / demo: 10/4 Mb/s
Comfort: 25/25 Mb/s
Ultra: 100/100 Mb/s


(rychlost download/upload v megabitech za sekundu)


potvrzuji ... uz jsem si prekonfiguroval QoS na routru ...
_________________
Dcom
Kozoroh Pohlaví:Muž Kohout OfflineOsobní galerie dcomZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
JoHnY
Administrator
Administrator


Věk: 40
Založen: 18.10.2005
Příspěvky: 3141
Bydliště: Praha - Bratislava - Závažná Poruba

european union1.png

PříspěvekZaslal: 13.5.2009, 21:17  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

No u mna sa to prejavilo tak ze zo servra na slovensku mi to vecer ide len 700 kB/s... Zeby nestihala zahranicna linka?
_________________
JoHnY
Vodnář Pohlaví:Muž Drak OfflineOsobní galerie JoHnYZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
T-Systems
Host
Host



Založen: 14.6.2006
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 14.5.2009, 09:49  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

JoHnY napsal:
No u mna sa to prejavilo tak ze zo servra na slovensku mi to vecer ide len 700 kB/s... Zeby nestihala zahranicna linka?


To bude určo problém někde na slovenský straně....
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie T-SystemsZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
JoHnY
Administrator
Administrator


Věk: 40
Založen: 18.10.2005
Příspěvky: 3141
Bydliště: Praha - Bratislava - Závažná Poruba

european union1.png

PříspěvekZaslal: 14.5.2009, 13:57  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

T-Systems napsal:
JoHnY napsal:
No u mna sa to prejavilo tak ze zo servra na slovensku mi to vecer ide len 700 kB/s... Zeby nestihala zahranicna linka?


To bude určo problém někde na slovenský straně....


to asi nie ked mi to odinakial ide 10MB/s
_________________
JoHnY
Vodnář Pohlaví:Muž Drak OfflineOsobní galerie JoHnYZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Kujab
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí


Věk: 42
Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 54
Bydliště: NZM - F

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 14.5.2009, 15:53  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

T-Systems napsal:
Cena k viaLAN by měla být do cca 40kč /m. (vč. daně).
Kdo má Comfort a Ultra, tak by to bylo za 1kč.


Podmiňovací způsob znamená, že to stále ještě není?!? Navíc 40Kč je vcelku dost nadsazená cena...

Po letech čekání tedy opět nic. Evil or Very Mad
Kozoroh Pohlaví:Muž Tygr OfflineOsobní galerie KujabZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:      
Odeslat nové témaOdpovědět na téma Zobrazit předchozí témaPošlete e-mail kamarádovi.Seznam uživatelů kteří si prohlíželi tento příspěvekUložit téma do souboruPrintable versionPřihlásit pro kontrolu soukromých zprávZobrazit následující téma

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Časy uváděny v GMT + 1 hodina

CrackerTracker © 2004 - 2017 CBACK.de
Powered by phpBB2