Obsah fóra www.novezahradnimesto.net www.novezahradnimesto.netPortál
 Nápověda  •  Hledat  •  Možnosti  •  Kronika  •  Soubory  •  Nové příspěvky  •  Digests  •  Registrace  •  Přihlásit pro kontrolu soukromých zpráv  •  Přihlášení
Kalendář 
Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma

Odeslat nové témaOdpovědět na téma Zobrazit předchozí témaPošlete e-mail kamarádovi.Seznam uživatelů kteří si prohlíželi tento příspěvekUložit téma do souboruPrintable versionPřihlásit pro kontrolu soukromých zprávZobrazit následující téma
Autor Zpráva
Certik
Bezdomovec
Bezdomovec



Založen: 6.5.2009
Příspěvky: 9


blank.gif

PříspěvekZaslal: 15.5.2009, 08:28  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Jana napsala:
Jana napsala:
Tak my prejimka ok, v protokolu nebyl uz odkaz na SOSBK, jen tam je uvedeno, ze na zaklade tohodle muze byt sepsana KS. Ostre prejimky budou v prubehu cervence, max. srpna, takze my jsme nemeli duvod nepodepsat. Vady klasika. Jinak nam rekli, ze intercom dole nebude.

Detske hriste je hotove a vypada pekne, u plotu u cyklostezky pokladaji travni koberecky, takze tam bude jeste dnes zeleno Shocked Cely areal oplocen nebude, protoze spodni rada domu slouzi jako plot Smile Uprosted bude zavora, kolem ktere kazdy projde, takze bych vyuzila strazni budku, kterou dnes mimochodem natirali na modro, na prodej parku v rohliku a podobnych pamlsku


Tak odkaz tam stale je, kazdopadne kdyz bude probihat dalsi prejimka, kde se budou kontrolovat opravy, nemam problem, od kdy mi bezi zaruka, protoze jsem si skoro jista, ze nam zarucni opravy nikdo neudela Smile Nevim, jaky zkusenosti mate vy, co uz jste novostavbu kupovali, ale moji znami se vetsinou opravy reklamaci nedockali, nebo cekali treba rok, rok a pul na opravu.

Navic uz samotna SOSBK je ponekud v rozporu, kdyz v definici Prejimaciho rizeni je uvedeno, ze musi probehnout az po kolaudaci, a v odstavci s Prejimacim rizenim uvadi, ze nejpozdeji po kolaudaci. Takze pokud by byl problem, da se protokol normalne pravne napadnout jako neplatnej. Kdyz me nekdo donuti podepsat neco, co je proti zakonu nebo drive podepsanym smlouvam, i kdyz to podepisu, je to v podstate neplatny. Aspon takovy je muj nazor z praxe a ze sledovani Obcanskych Jud, Cernych ovci apod. Smile Ale pravnik nejsem! Navic, jestli se nepletu, tak zaruka bezi od doby, kdy prokazatelne budouci kupujici zjistil stav dokoncene jednotky, takze je jedno, jestli to nekdo podepise na protokolu nebo na soupisu vad. Ale jak rikam, JUDr. nejsem a muzu se plest Smile


Zdravím Janu a vsechny,
taky nejsem pravnik, tak budu rada, kdyz se k mym poznamkam nejaky vyjadri, at vime, na cem jsme. Nejhorsi je, ze clovek, i kdyz si to precte, tak tam nevidi ty pravni dusledky. Ale prohrabavani ve smlouvach me bavi , takze si dovoluji pridat svuj laicky nazor.

Ten odkaz, ze na zaklade protokolu je mozne uzavrit KS, je divny. Ve smlouve je jasne dano, co musi byt splneno, aby sla uzavrit KS, a jednou z podminek je Prejimaci Rizeni podle čl. V. ... Tak bud to je PR nebo neni, ale neni snad mozne, aby to PR "nebylo" a presto melo stejne smluvni ucinky.

Co se tyka zaruky, pokud jste si to nenechali zmenit, tak ve smlouve je, ze "Záruka počíná běžet ode dne, kdy v souladu s čl. V. Smlouvy o uzavření budoucí kupní smlouvy proběhne Přejímací řízení Bytové jednotky za účelem zjištění jejího technického stavu a bude podepsán Protokol dle čl. V. Smlouvy o uzavření budoucí kupní smlouvy ... ".

Čistě teoreticky, na základě predkladaneho protokolu, je možné uzavřít KS, tedy požadovat zaplacení a predat byt. Co kdyz nas na oficialni prejimku, ktera bude odpovidat cl. V. nikdo nepozve, protoze investor ji de facto nepotrebuje? Odkdy pak poběží záruka? A zaplatit nebo nezaplatit?

Dale, ve smlouve neni nic o kontrole, ze vady opravdu odstranili, PR podle cl V. z hlediska kontroly staci na predani bytu. Pri podepsani, ze staci tento papir k uzavreni KS, se teoreticky muze stat, ze byt znovu uvidime az pri predani klicu, navzdory tomu, co BAK nyni slibuje, protoze k dalsi kontrole je nic nezavazuje. A je tam 300 bytu (i kdyby jich ted predavali jenom 200), tak si dokazete predstavit, jak se jim do toho bude chtit. Jedine snad jiste reseni je asi protokol opravdu nepodepsat.

S definici terminu PR v SOSBK je to OK. Jeden odstavec stanovuje, ze "po Povoleni k uzivani" a druhy odstavec stanovuje, ze "nejpozdeji 60 dni po Povoleni k uzivani". Je tam tedy lhuta 60 dni, ve ktere by nas meli vyzvat.

Chapu, ze se to snazi urychlit, ale tim, ze spustili prejimky pred kolaudaci, do toho vnesli zmatek a smluvni nejistotu.
   OfflineOsobní galerie CertikZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Jana
Host
Host



Založen: 9.12.2007
Příspěvky: 102


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 15.5.2009, 08:47  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

No, ja si myslim, ze hlavni popud, kdy mas zaplatit, resp. te asi realitka vyzve, je do 30 dnu od kolaudace, tedy povoleni k uzivani. Mam pocit, ze platba nema s prejimacim rizenim nic spolecneho. To KS se smi sepsat, az je zjisten stav jednotky. A tady je ten kamen urazu - presne, jak pises, je tam jen zjisteni stavu, nikoliv uvedeni do poradku apod. Je tam jen, ze se to ma stat do 30 dnu. Ale kdyz se to nestane?

Dalsi rozpor, o kterych jsem mluvila, je ve smlouve v tom, ze "vybaveni standardu" je dle SOSBK nemenne jinak nez pisemne dodatkem smlouvy, pricemz, jestli se nepletu, nam zmenili standard (umyvadlo na samostatnem wc v 3+kk) a navic v seznamu standardu je uvedeno, ze si vyhrazuje investor pravo na zmenu, tak tomu taky moc nerozumim...

Podle me bezi zaruka a je splnena podminka smlouvy v pripade, ze doslo ke zjisteni stavu dokoncene jednotky budoucim kupujicim nebo jeho zastupcem, coz je na techto prejimkach, at tomu rikame, jak chceme, at podepiseme, co chceme.

No a ti, co podepsali protokol, ti se muzou ohradit, ze je odkaz na SOSBK odst. V sice v poradku, ale odstavec V koliduje s odstavcem 26 v cl. I. (definici), protoze tam nema byt prejimka drive nez po kolaudaci. At tedy podepisu, co chci, po kolaudaci musi probehnout jeste jedna prejimka, treba ne dulezita, ale musi, protoze dle smlouvy bychom meli videt jednotku po kolaudaci.

Jinak co se tyka spolecnych prostor, tak mi rekli, ze ty si bude prejimat investor, coz mi prijde k popukani Smile

A ted mi rikejte treba tajnej agente, ale jedina instituce, ktera zatim nelhala a dela, co slibi, je BAK. Aspon u me to tak je. I kdyz se tam lidi neumeji chovat a nejsou zrovna na dobre profesionalni urovni, kdyz neco rekli, bylo to tak. Narozdil od developera, ktery podle me zkousi, co vydrzime, a Lexxusu, ktery v tom plave, at uz chce nebo ne, a tak radsi nedela a nerika nic. Taky si myslim, ze maji docela problem v komunikaci tyhle tri firmy. Investor zahlasi, at nam to takhle naservirujou, my zacneme prskat, BAK se obrati zpet na investora. Pak to jsou podle me ty zmeny v pulce rizeni, schovani budiku v koupelne, koupeni a nekoupeni elektromeru atd.
 Pohlaví:Žena  OfflineOsobní galerie JanaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
markulka.b
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 13.5.2009
Příspěvky: 39


blank.gif

PříspěvekZaslal: 15.5.2009, 09:08  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Ještě k těm elektroměrům..my ve smlouvě z loňského jara máme Elektroměr není součástí dodávky..a jak již bylo zmíněno smlouva,kteoru sme podepsali je úplně jiná,než posílál lexxus ke schválení..A k uvolnění peněz-taky si myslím,že je to do 30dnů od kolaudace..btw.Máte někdo poškrábené rámy u oken? co myslíte,že s tím udělají?vymění okno?nebo to jen zabarví?
   OfflineOsobní galerie markulka.bZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Certik
Bezdomovec
Bezdomovec



Založen: 6.5.2009
Příspěvky: 9


blank.gif

PříspěvekZaslal: 15.5.2009, 09:21  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Zaplacení - jasně, už to vidím.
   OfflineOsobní galerie CertikZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Jana
Host
Host



Založen: 9.12.2007
Příspěvky: 102


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 15.5.2009, 09:49  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

markulka.b napsal(a):
Ještě k těm elektroměrům..my ve smlouvě z loňského jara máme Elektroměr není součástí dodávky..a jak již bylo zmíněno smlouva,kteoru sme podepsali je úplně jiná,než posílál lexxus ke schválení..A k uvolnění peněz-taky si myslím,že je to do 30dnů od kolaudace..btw.Máte někdo poškrábené rámy u oken? co myslíte,že s tím udělají?vymění okno?nebo to jen zabarví?


My ve smlouve z prelomu 2007/08 mame prevedeni energii nebo stavu mericu nebo tak neco, tzn. musi tam uz byt. Oni na to totiz loni na jare prisli diky Zahradam, ze tam maji diru a museli by je kupovat, takze kdo dostal smlouvu pozdeji, ma to tam uz asi opravene. V jakym clanku je to, ze elektromer neni soucasti dodavky?

Okna mame asi na dvou mistech a balkonovy dvere taky, zajimalo by me, kterej umelec montoval kliky, protoze je to viditelne od toho. Okna nevymeni, zatmeli to a natrou barvickou. Nebudme naivni Smile
 Pohlaví:Žena  OfflineOsobní galerie JanaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
boner
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 21.12.2007
Příspěvky: 64


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 15.5.2009, 10:08  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Nějak nesdílím přehnané nadšení z toho, pokud prodávající vypustil z přejímacího protokolu formulace které odporovali smlouvě a dávali podnět k trestnímu stíhání pro pokus o podvod….Tak nějak bych předpokládal, že se takový podvodný dokument vůbec nikdy neobjeví.
Bohužel jsem stále nedostal odpověď na mé dotazy ohledně dalších plnění, vyplívající ze smlouvy (standardy, elektroměry, oplocení, nepoužitelné sklepní koje, interkom atd.).
Takže nemám zatím důvod předpokládat , že prodávající upustil od svých neseriozních kroků a nesnaží se mne jako kupujícího poškodit. Exclamation

Co se týká přejímky společných prostor není je možné dle právního výkladu z přejímky bytu opomenout a to ani tehdy když není výslovně uvedeno,že k přejímce společných prostor dojde. Z charakteru nemovitosti a ze smlouvy totiž jednoznačně vyplívá, že společné prostory jsou nedílnou součástí bytové jednotky a kupující má tedy nárok na řádnou přejímku i těchto prostor. Pokud tedy při řádném přejímacím řízení k přejímce společných prostor nedojde, nelze považovat přejímku bytu za úplnou.

Pokud se týká standardů ….. Musí se jich dodavatel důsledně držet!
Formulace „že si investor vyhrazuje právo na změnu“ znamená jen to, že pokud se objeví důvodné skutečnosti, které zabraňují daný standard dodržet, muže jej dodavatel nahradit jiným, který ovšem bude cenově i funkčně naprosto srovnatelný.
V žádném případě to tedy neznamená, že muže být daný standard úplně vypuštěn nebo změněn tak, že jeho hodnota nebo funkce neodpovídá původně navrženému. (vypuštění interkomu a částí oplocení je opravdu nepřípustné)

Exclamation Vždy je potřeba veškeré nedostatky dodavateli okamžitě vytknout a to neodkladně v okamžiku jejich zjištění. Pokud tak neučiníte v rozumném termínu může prodávající dovozovat, že s daným provedením souhlasíte a zbavujete se tak práva na nápravu a finanční odškodnění. Exclamation

Hezký víkend Smile
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie bonerZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
markulka.b
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 13.5.2009
Příspěvky: 39


blank.gif

PříspěvekZaslal: 15.5.2009, 10:11  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Jana napsala:
markulka.b napsal(a):
Ještě k těm elektroměrům..my ve smlouvě z loňského jara máme Elektroměr není součástí dodávky..a jak již bylo zmíněno smlouva,kteoru sme podepsali je úplně jiná,než posílál lexxus ke schválení..A k uvolnění peněz-taky si myslím,že je to do 30dnů od kolaudace..btw.Máte někdo poškrábené rámy u oken? co myslíte,že s tím udělají?vymění okno?nebo to jen zabarví?


My ve smlouve z prelomu 2007/08 mame prevedeni energii nebo stavu mericu nebo tak neco, tzn. musi tam uz byt. Oni na to totiz loni na jare prisli diky Zahradam, ze tam maji diru a museli by je kupovat, takze kdo dostal smlouvu pozdeji, ma to tam uz asi opravene. V jakym clanku je to, ze elektromer neni soucasti dodavky?

Okna mame asi na dvou mistech a balkonovy dvere taky, zajimalo by me, kterej umelec montoval kliky, protoze je to viditelne od toho. Okna nevymeni, zatmeli to a natrou barvickou. Nebudme naivni Smile



Taky si to myslim :)vsechno to sou nějaký umělci..nám v koupelně dali úplně sedřené obklady a vůbec jim to nepřislo divne Smile ja tu smlouvu nemam u sebe..ale myslim,ze je to v V.máme tam vyloženě napsáno,ze elektroměr si zajisti budoucí kupující na vlastní náklady..ale už sem se na to kapet poptala a údajně bychom se měli vejít do 5tis..takže doufám,že to fakt nebude těch 14.500..za to bych měla skoro postel:)
   OfflineOsobní galerie markulka.bZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Jana
Host
Host



Založen: 9.12.2007
Příspěvky: 102


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 15.5.2009, 10:14  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

To on ten standard je funkcne i cenove stejny, ale hnusny Smile
 Pohlaví:Žena  OfflineOsobní galerie JanaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Jana
Host
Host



Založen: 9.12.2007
Příspěvky: 102


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 15.5.2009, 10:16  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

No ceny 12500 za jednu fazi a 14500 za dvoufazi si zjistovali a take pripadne zaplatili lidi loni ze Zahrad nad Rokytkou, takze se obavam, ze za buro to nebude.
 Pohlaví:Žena  OfflineOsobní galerie JanaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
markulka.b
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 13.5.2009
Příspěvky: 39


blank.gif

PříspěvekZaslal: 15.5.2009, 10:42  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Hmm,tak z toho moc radost nemám Sad
   OfflineOsobní galerie markulka.bZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
BB
Bezdomovec
Bezdomovec



Založen: 17.8.2008
Příspěvky: 4


european union1.png

PříspěvekZaslal: 15.5.2009, 15:00  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Ahoj,
tak jsem byl dnes také na přejímce bytu. S řemeslnou prací a provedením jsem byl víceméně spokojen, možná až příjemně překvapen. Jasně, maličkosti tam byly (škrábanečky na okně, sem tam volná lišta, prasklinka), ale rámcově to bylo OK. Snažil jsem se být rozumný.
Protokol jsem v závěru nepodepsal - s jeho zněním nesouhlasím. Mj. z důvodů, co zde zazněly (nebyla kolaudace, nejde proud, neznám dokumentace a podepisuji, že ano, trubky ve sklepě, absence kontroly veřejných prostor atp.). Dal jsem na vybranou - nepodepsat / dopsat - projít co chci já / doložit podklady; nakonec jsme se shodli na nepodepsání. Musím se přiznat, že pokud by nebylo formálních chyb v tomto protokolu, podepsal bych.
Jinak stavbyvedoucí účastníci se přejímky byli v rámci možností příjemní, v pohodě a působili na mě celkově seriozně. Zatím asi nejlépe z Lexxusu a firem participujících na kl. změnách:).
Přeju hodně štěstí při přejímkách:)!
   SkrytýOsobní galerie BBZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Evka
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 5.4.2009
Příspěvky: 13


blank.gif

PříspěvekZaslal: 17.5.2009, 11:48  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

ahoj všem ze Dvora,
plánuje se nějaké to setkání????
 Pohlaví:Žena  OfflineOsobní galerie EvkaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
PQ
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 6.5.2007
Příspěvky: 90


blank.gif

PříspěvekZaslal: 17.5.2009, 13:48  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Evka napsala:
ahoj všem ze Dvora,
plánuje se nějaké to setkání????

Ano, plánuje, bude ve středu v 18:00, místo ještě upřesním. Kdo chce přijít, nechť píše na mail
dvurnadrokytkou zavinac gmail.com
   OfflineOsobní galerie PQZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Evka
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 5.4.2009
Příspěvky: 13


blank.gif

PříspěvekZaslal: 17.5.2009, 13:53  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Ok,díky za info.Email jsem odeslala,ale odpověď žádná nedorazila,tak jsem nevěděla
 Pohlaví:Žena  OfflineOsobní galerie EvkaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Lukas33
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 15.10.2008
Příspěvky: 11


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 19.5.2009, 01:36  Předmět:  Není pravda, že se BAK nezavazuje k další přejímce Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Dale, ve smlouve neni nic o kontrole, ze vady opravdu odstranili, PR podle cl V. z hlediska kontroly staci na predani bytu. Pri podepsani, ze staci tento papir k uzavreni KS, se teoreticky muze stat, ze byt znovu uvidime az pri predani klicu, navzdory tomu, co BAK nyni slibuje, protoze k dalsi kontrole je nic nezavazuje. A je tam 300 bytu (i kdyby jich ted predavali jenom 200), tak si dokazete predstavit, jak se jim do toho bude chtit.
_______________________________________________________________
Ahoj, zdravím všechny a děkuji všem za názory.
Chtěl jsem reagovat na tuto skutečnost, dle mého názoru není pravda, že je nic nezavazuje k další kontrole. Pokud budou zjištěny jiné, než drobné nedodělky a vady, které nebrání (nebo brání) užívání bytu, musí je odstranit a potom vás vyzvat k novému přejímacímu řízení, na které se vztahují všechny specifika, jako na to první přejímací řízení. Takže pokud najdete POUZE drobné nedodělky, lze to považovat za dokončené a ty drobné vám ukážou při předání klíčů.. pokud tam budou jiné než drobné, nebo ty, které brání užívání bytu - musí se s vámi sejít a udělat novou přejímku, jinak ji nemohou považovat za ukončenou - viz. IV. odst.7.

Lukáš
 Pohlaví:Muž  SkrytýOsobní galerie Lukas33Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
markulka.b
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 13.5.2009
Příspěvky: 39


blank.gif

PříspěvekZaslal: 19.5.2009, 09:04  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Ahoj, chtěla bych se zeptat,zda už někomu odpověděli z Lexxusu k problému sklep..včera večer mi přišla odpověd..

co se týče sklepů tak prostory sklepů v jednotlivých budovách projektu Dvůr nad Rokytkou byly zhotoveny zcela v souladu s ověřenou projektovou dokumentací, jež byla podkladem pro vydání stavebního povolení, na jehož základě byl tento projekt realizován. Při zhotovení a instalaci rozvodů, jež se nacházejí v jednotlivých sklepech, byly ze strany zhotovitele dodrženy veškeré stanovené technické parametry a normy a tyto prostory jsou tak plně způsobilé k jejich využití v souladu se stanoveným účelem - nebytový prostor sloužící pro uskladnění movitých věcí.

Totéž platí i pro parkovací stání - i toto bylo zhotoveno zcela v souladu s ověřenou projektovou dokumentací.

TOhle mě fakt nepotěšilo,ani nepřekvapilo..dávám si schůzku v Lexxusu,protože projektová dokumentace nebyla k dispozici,tudíž o této"závade"nidko nevedel a vesele si koupil bezvadnej sklep za furu penez..
   OfflineOsobní galerie markulka.bZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Certik
Bezdomovec
Bezdomovec



Založen: 6.5.2009
Příspěvky: 9


blank.gif

PříspěvekZaslal: 19.5.2009, 09:28  Předmět:  Re: Není pravda, že se BAK nezavazuje k další přejímce Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Lukas33 napsal:
Dale, ve smlouve neni nic o kontrole, ze vady opravdu odstranili, PR podle cl V. z hlediska kontroly staci na predani bytu. Pri podepsani, ze staci tento papir k uzavreni KS, se teoreticky muze stat, ze byt znovu uvidime az pri predani klicu, navzdory tomu, co BAK nyni slibuje, protoze k dalsi kontrole je nic nezavazuje. A je tam 300 bytu (i kdyby jich ted predavali jenom 200), tak si dokazete predstavit, jak se jim do toho bude chtit.
_______________________________________________________________
Ahoj, zdravím všechny a děkuji všem za názory.
Chtěl jsem reagovat na tuto skutečnost, dle mého názoru není pravda, že je nic nezavazuje k další kontrole. Pokud budou zjištěny jiné, než drobné nedodělky a vady, které nebrání (nebo brání) užívání bytu, musí je odstranit a potom vás vyzvat k novému přejímacímu řízení, na které se vztahují všechny specifika, jako na to první přejímací řízení. Takže pokud najdete POUZE drobné nedodělky, lze to považovat za dokončené a ty drobné vám ukážou při předání klíčů.. pokud tam budou jiné než drobné, nebo ty, které brání užívání bytu - musí se s vámi sejít a udělat novou přejímku, jinak ji nemohou považovat za ukončenou - viz. IV. odst.7.

Lukáš


U vad bránících užívání bude další kontrola, to ano. Ale takových, předpokládám nikdo moc nenašel. A my třeba máme křivé dlaždičky kolem umyvadla. Ne, že by to bránilo užívání, ale dívat se na to nechci, a aby mi to někdo předělával po nastěhování, to by se mi taky nelíbilo. A právě tak výměna poškrábaných oken apod.

Navíc to bylo myšleno spíš z pohledu administrativního - v takovém případě neproběhne vůbec první přejímka, která by odpovídala smlouvě. Aspoň si to tak vykládám.
   OfflineOsobní galerie CertikZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
PQ
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 6.5.2007
Příspěvky: 90


blank.gif

PříspěvekZaslal: 19.5.2009, 20:49  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Tak mám za sebou přejímku. Nic jsem nepodepsal - vůbec nic. Po třech hodinách kontroly jsme měli také dvě A4 chybek, ale když jsem se zmínil, že ten protokol neplánuji podepsat, tak mi záznam ani neukázali. Takže doporučuji - pokud plánujute nepodepsat, pište si vlastní seznam závad, může Vám pomoci při příští kontrole.

Vzhledem k tomu, že na přejímku stejně půjdu ještě jednou, tak jsem společné prostory moc neřešil. Nechal jsem jen připsat již diskutované věci - chybějící oplocení areálu, intercom a závoru.
   OfflineOsobní galerie PQZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Lukas33
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 15.10.2008
Příspěvky: 11


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 20.5.2009, 09:11  Předmět:  výška plotu Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

My napsali do závad výšku plotu, dle smlouvy má být "cca 1,1m" a v reálu je 1,0m.. takže by to chtělo určitě řešit, jelikož hlavně pro předzahrádky je tento plot výsměch, jak je před ním to navýšení tak když stojíte na zahradě, máte plot po stehna:-((

A ještě poznámka pro majitelé zahrádek - u baráků není vůbec řešený svod vody z balkónů, takže tam tečou "čůrky" vody z balkonu a dělá se tam žlábek - kde asi nikdy tráva neporoste:-(Sad
Takže sme dali do závad - že není řešený svod vody z balkónů - voda teče přímo před terasu a tím jak ta voda padá - odhazuje na terasu tu trošku černozemně co tam je!!! takže za chvilku tam bude žlab až na jíl, kam bude padat voda z balkónů nad náma:-(
 Pohlaví:Muž  SkrytýOsobní galerie Lukas33Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Lukas33
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 15.10.2008
Příspěvky: 11


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 21.5.2009, 12:21  Předmět:  co kontrolovat pri prejimce Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Je to tu sice stale omilane dokola, ale ja si udeal dokument kde jsem se snazil shrnout vsechny mozne zavady a co zkontrolovat, jak z tohoto fora, tak i z jinych prejimek co sem nasel na webu, takze treba se bude nekomu hodit..


prejimka-bytu.doc
 Komentář:
co kontrolovat

Soubory
 Soubor:  prejimka-bytu.doc
 Velikost:  50.5 kB
 Staženo:  489 krát
 Pohlaví:Muž  SkrytýOsobní galerie Lukas33Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
markulka.b
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 13.5.2009
Příspěvky: 39


blank.gif

PříspěvekZaslal: 21.5.2009, 12:40  Předmět:  Re: výška plotu Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Lukas33 napsal:
My napsali do závad výšku plotu, dle smlouvy má být "cca 1,1m" a v reálu je 1,0m.. takže by to chtělo určitě řešit, jelikož hlavně pro předzahrádky je tento plot výsměch, jak je před ním to navýšení tak když stojíte na zahradě, máte plot po stehna:-((

A ještě poznámka pro majitelé zahrádek - u baráků není vůbec řešený svod vody z balkónů, takže tam tečou "čůrky" vody z balkonu a dělá se tam žlábek - kde asi nikdy tráva neporoste:-(Sad
Takže sme dali do závad - že není řešený svod vody z balkónů - voda teče přímo před terasu a tím jak ta voda padá - odhazuje na terasu tu trošku černozemně co tam je!!! takže za chvilku tam bude žlab až na jíl, kam bude padat voda z balkónů nad náma:-(


Tak si myslím,že s tím plotem moc neuděláme..ve standardech je 1,1m,ale investor si vyhrazuje právo na změnu..S tím se bude dát něco udělat až jako společenství vlastníků..
BTW.díky za shrnutí závad..zítra se tam jdeme pokusit dosat a změřit jestli opravdu taky máme 56cm u té kuchynske linky Smile
   OfflineOsobní galerie markulka.bZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
PQ
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 6.5.2007
Příspěvky: 90


blank.gif

PříspěvekZaslal: 22.5.2009, 09:08  Předmět:  Re: co kontrolovat pri prejimce Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Lukas33 napsal:
Je to tu sice stale omilane dokola, ale ja si udeal dokument kde jsem se snazil shrnout vsechny mozne zavady a co zkontrolovat, jak z tohoto fora, tak i z jinych prejimek co sem nasel na webu, takze treba se bude nekomu hodit..

Koukam, ze jsem tu prohlidku nepojal zdaleka tak dusledne, jak jsem si dosud myslel. Diky, jeste se to bude hodit.
pq
   OfflineOsobní galerie PQZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
PQ
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 6.5.2007
Příspěvky: 90


blank.gif

PříspěvekZaslal: 25.5.2009, 22:13  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Minulou středu proběhlo avizované setkání. Dohodli jsme se, že zveřejníme diskutované problémy. Viz. příloha.
PQ

ps1: máte někdo ve standardech u smlouvy výšku vnějšího oplocení 1,8 metru?
ps2: máte někdo fotky modelu, na němž závora blokuje příjezd i k domům 7,8,9,0?


Zapis090520.doc
 Komentář:

Soubory
 Soubor:  Zapis090520.doc
 Velikost:  30 kB
 Staženo:  274 krát
   OfflineOsobní galerie PQZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Jana
Host
Host



Založen: 9.12.2007
Příspěvky: 102


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 25.5.2009, 23:16  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Ja mam ty standardy, ale ne ve smlouve. Byly ke stazeni kdysi na webu, tak jsem si je ulozila, a to v srpnu 2007. Vyhotoven byl soubor 13.7.2007. Tam je uvedeno: oplocení na hranici areálu – pletivové oplocení s ocelovými sloupky – výška cca 1,8 m. Mozna bychom se tu mohli rozcilovat nad klamavou reklamou, protoze vyse plotu hrala docela dost velkou roli, kdyz jsem byt rezervovala (bezpeci, nedostupnost pro cizi), ale nikam se nedostaneme, smlouvy podle me vsichni mame s 1,1.

Jeste k prejimkam, resite, ze mame diry pod dlazbou na balkonech? Ze nam nikdo nezalistoval konec dlazby? Tvrdi, ze to musi dychat, ze stavba je vlhka, ale ja tam mela dva na sobe nezavisle stavare a obema vstavaly vlasy na hlave hruzou, jak nam to bude pozdeji pochodovat.
 Pohlaví:Žena  OfflineOsobní galerie JanaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
markulka.b
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 13.5.2009
Příspěvky: 39


blank.gif

PříspěvekZaslal: 27.5.2009, 16:06  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

No,my jsme balkon kapet podcenili..budeme ho muset znovu zkontrolovat pri te druhe prejimce..teda doufám,že nám to vůbec dovolímáte někdo nějaké zprávy z Lexxusu?co se týče stížností,vad..
   OfflineOsobní galerie markulka.bZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
boner
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí



Založen: 21.12.2007
Příspěvky: 64


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 28.5.2009, 09:57  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Kolaudace prý proběhla minulý týden bez problémů.
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie bonerZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Jana
Host
Host



Založen: 9.12.2007
Příspěvky: 102


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 28.5.2009, 12:07  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

boner napsal:
Kolaudace prý proběhla minulý týden bez problémů.


Ok, diky za info, takze jestli si to pamatuju dobre, tak od kolaudace cca 30 dnu do vydani kolaudacniho rozhodnuti. Takze platit budeme cca koncem cervence a stehovat se, pokud pujde vsechno hladce Smile budeme cca koncem srpna... nejdriv v prvni pulce srpna.
 Pohlaví:Žena  OfflineOsobní galerie JanaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
majitel007
Bezdomovec
Bezdomovec



Založen: 29.5.2009
Příspěvky: 1


blank.gif

PříspěvekZaslal: 29.5.2009, 18:31  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Zdravím skoro sousedé

už nějakou chvíli pozoruji vaši diskuzi, moc se nezapojuji, jelikož byt který jsem koupil je pouhá investice a budu jej pronajímat. Jsou věci, které bych na tomto projektu hodnotil kladně, ale samozřejmě, že se najdou i ta slabá místa, která jsou vidět více. Pročetl jsem si dokument který jste dali dohromady, některé věci jsou praktické a nad některými mi nezbývá nic jiného než se pousmát, tomu komu vadí šikmá parkovací plocha a bojí se nadměrného opotřebení tlumičů nechť parkuje jednou popředu a podruhé pozadu, tím se to vyváží, je určitě dobrá rada s těmi elektroměry to by si měl dát každý pozor Smile, co se parkování týče, šáhněme si do svědomí - i ti co mají jen jedno parkovací stání odkoupené, budou ve většině případů mít auta minimálně dvě, takže je to jen na nás jak se k sobě budeme chovat a blokovat si vzájemně místa.
co se týče různých plotů, závor a podobně investoři z mých zkušeností mají nějaký záměr, který občas narazí na úřednického šimla, takže bych se ani nedivil tem omezením s plotem a závorou Sad uvidíme
jinak nevím jak věšina, ale byl jsem celkem potěšen prací na mém bytě, přejímal jsem si jej už před měsícem a kromě pár škrábanců a drobných nerovností nic, ted jen uvidím jak to zvládnou opravit závady z protokolu Smile
jinak jsem také namítal tak jak hodně lidé k těm formulacím co tam mají uvedeny a odkazy na smlouvu, ale na druhou stranu jsem rád že tímto krokem může vše urychlit, právníci občas dokáží vymyslet pěkné hovadiny Smile tak to by bylo ode mne asi vše

Přeju hezký den všem a mějte se
   OfflineOsobní galerie majitel007Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Pedro
Bezdomovec
Bezdomovec



Založen: 31.5.2009
Příspěvky: 4


blank.gif

PříspěvekZaslal: 31.5.2009, 13:12  Předmět:  Dvur nad Rokytkou - elektroměrty a jiné Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Připojuji se k tomuto uzasnemu foru. Informuji, ze Lexxus mne pisemne slibil, ze developer zaplati elektromer, protoze ve smlouve se jasne hovori o predani stavu mericu a elektromer neni vyslovne vyňat. To je informace pro ty, kterí mají smlouvu, kde elektroměr nebyl vyslovne vyňat z dodávek developera a neni stanoveno, ze jde na vrub klienta.
K předpřejímce, a rezolutně trvám na tomto oznaceni - doporučuji si vše nafotit. Měli jsme s sebou odboru stavařku a ta velmi slušně, ale nekompromisně sepsala zprávu se všemi vadami a nedodělky, s foto. My bychom asi byli naštvaní, vzteklí... a takhle to proběhlo korektně, bez nervů. BAK ji velmi respektoval, na schůzce po před-přejímce, jsme si zkontrolovali, že mají zapsané stejné vady a nedodělky. Protokol jsme nepodepsali - a prosím všechny, aby jej nepodepisovali a neuzavírali cestu sobě či ostatním k řádné přejímce (podle smlouvvy nesmí předcházet kolaudaci stavebního úřadu) - byty už stojí, dostaneme je, jde o to v jakém stavu, kvuli jednomu měsíci se nic nestane - přejímací protokol je právně postavený na hlavu, ... a pak nám neudělali jednu klientskou změnu, takže čekáme na jejich návrh, jak to řešit.
Vyzývám všechny, aby slušně, ale asertivně a neustále, žádali Bak, Lexxus a developera k plnění svých povinností. Ohledně plotu - jsme sice 4. patro, ale velmi nás rozjitřilo, že plot je tak nízký - kvůli bezpečnosti. Na prvním obrázku kdysi v roce 2007, ten obrázek ještě máme, je plot vysoký, cca 2 metry, na konci zahnutý; pak jsme bohužel nevěnovali pozornost jeho výšce ve standartech. Nikdo totiž nečekal, že pozemek bude tak snížen a na straně domů 7,8,9,10 bude na úrovni silnice, o které se obávám, že bude průjezdná - už se chystám, že tam vysázím stromky. Právnicky asu nemáme šanci, ale věřím, že se v rámci Dvora v budoucnosti domluvíme a obětujeme nějaké peníze na zvýšení plotu aspon na dva metry a vysázení pořádných stromů okolo. Zuzana a petr
 Pohlaví:Muž  SkrytýOsobní galerie PedroZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Jana
Host
Host



Založen: 9.12.2007
Příspěvky: 102


czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 2.6.2009, 18:44  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Aktualni fotografie z projektu DNR na strankach Lexxusu:

http://lexxus.cz/detail-projektu/139-dvur-nad-rokytkou/?atx_source=x-adwords&atx_medium=search&atx_campaign=x-projekty-adwords&gclid=CI6viLaC7JoCFcxM5Qodj3tP3A


uz se to tam pekne zelena Smile
 Pohlaví:Žena  OfflineOsobní galerie JanaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:      
Odeslat nové témaOdpovědět na téma Zobrazit předchozí témaPošlete e-mail kamarádovi.Seznam uživatelů kteří si prohlíželi tento příspěvekUložit téma do souboruPrintable versionPřihlásit pro kontrolu soukromých zprávZobrazit následující téma

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Časy uváděny v GMT + 1 hodina

CrackerTracker © 2004 - 2024 CBACK.de
Powered by phpBB2