Obsah fóra www.novezahradnimesto.net www.novezahradnimesto.netPortál
 Nápověda  •  Hledat  •  Možnosti  •  Kronika  •  Soubory  •  Nové příspěvky  •  Digests  •  Registrace  •  Přihlásit pro kontrolu soukromých zpráv  •  Přihlášení
Kalendář 
Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma

Odeslat nové témaOdpovědět na téma Zobrazit předchozí témaPošlete e-mail kamarádovi.Seznam uživatelů kteří si prohlíželi tento příspěvekUložit téma do souboruPrintable versionPřihlásit pro kontrolu soukromých zprávZobrazit následující téma
Autor Zpráva
Tomandl16
Host
Host



Založen: 26.7.2006
Příspěvky: 104
Bydliště: NZM C-zapad

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 21.1.2010, 22:37  Předmět:  Příjem DVB-T MUX4 v domě C Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Chytá někdo v C na set-top-boxu se společnou anténou kanály z multiplexu 4 (tj. ČT 1 HD, Nova HD, Óčko a O2 info)? Měly by být na kanálu 64, ale přesto je nemůžu na ničem doma naladit... Podle mapy pokrytí by tady měl být signál naprosto v pořádku... Díky
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie Tomandl16Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuMSN MessengerICQ
lenkaii
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 43
Založen: 21.2.2006
Příspěvky: 1537
Bydliště: NZM C

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 22.1.2010, 12:35  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Obávám se, že zesilovač společné antény nebude na tenhle multiplex naladěný...
Býk Pohlaví:Žena Tygr OfflineOsobní galerie lenkaiiZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Fefi
Host
Host


Věk: 37
Založen: 24.3.2006
Příspěvky: 186
Bydliště: NZM A

blank.gif

PříspěvekZaslal: 22.1.2010, 15:13  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

A zkousel jsi to i na vlastni antenu, tj pomoci nejakyho tuneru s dratovou antenou? jestli o ne aspon nezavadis?
Blíženci Pohlaví:Muž Opice OfflineOsobní galerie FefiZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ
Tomandl16
Host
Host



Založen: 26.7.2006
Příspěvky: 104
Bydliště: NZM C-zapad

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 22.1.2010, 21:14  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Bohužel, nezkoušel, páč žádnou nemámSad( Ale kdyby tu byl někdo kdo mi může potvrdit, že ho na pokojovou antenu doma chytí, tak do ní určitě půjdu... Chceme si pořídit novou telku s HD tunerem, tak to začínám řešit...

to lenkaii: Je možné poprosit správní firmu, jestli by ho nemohli přidat do rozvodu? Toho óčka je mi taky docela líto:-) Klidně jim napíšu, jen zjišťuji, jestli to má vůbec smysl... Díky

EDIT:
BTW: Multiplex 4 patří Telefonice O2 a vysílají ho z té věže na Olšanském náměstí, takže problém se signálem by tu být neměl....
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie Tomandl16Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuMSN MessengerICQ
Fefi
Host
Host


Věk: 37
Založen: 24.3.2006
Příspěvky: 186
Bydliště: NZM A

blank.gif

PříspěvekZaslal: 25.1.2010, 10:18  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

ja tuner s pokojovou antenou mam, zkusim tedy jestli neco nechytnu, ale jelikoz jsme v prizemi, tak spis ocekavam neuspech. dam vedet.
Blíženci Pohlaví:Muž Opice OfflineOsobní galerie FefiZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ
lenkaii
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 43
Založen: 21.2.2006
Příspěvky: 1537
Bydliště: NZM C

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 25.1.2010, 11:27  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Tomandl16 napsal:
to lenkaii: Je možné poprosit správní firmu, jestli by ho nemohli přidat do rozvodu? Toho óčka je mi taky docela líto:-) Klidně jim napíšu, jen zjišťuji, jestli to má vůbec smysl... Díky


Víš co, ono to není tak jednoduché. Předpokládám, že by se tam musela přidat další karta. A přenastavení. Kdo ví, jestli by nemusela být i další antena, takže investice v řadu desetitisiců. Samo jen odhad podle zkušeností z dotazů, co jsme na firmu, co nám to zařízení dodává, měli v minulosti.
Býk Pohlaví:Žena Tygr OfflineOsobní galerie lenkaiiZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Tomandl16
Host
Host



Založen: 26.7.2006
Příspěvky: 104
Bydliště: NZM C-zapad

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 25.1.2010, 22:33  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Fefi napsal:
ja tuner s pokojovou antenou mam, zkusim tedy jestli neco nechytnu, ale jelikoz jsme v prizemi, tak spis ocekavam neuspech. dam vedet.

Díky moc, budu rád...

lenkaii napsala:

Víš co, ono to není tak jednoduché. Předpokládám, že by se tam musela přidat další karta. A přenastavení. Kdo ví, jestli by nemusela být i další antena, takže investice v řadu desetitisiců. Samo jen odhad podle zkušeností z dotazů, co jsme na firmu, co nám to zařízení dodává, měli v minulosti.

Já vim, že je to tam nahoře komplikované, už když se řešil satelit... Mě jde jen o to, aby do rozvodu šel celý digi signál, který se dá v praze chytit.. Není potřeba to převádět do analogu. Jedná se opravdu jen o společnou anténu... Mám pocit, že se ten MUX4 nějak měnil, tak je možné, že je potřeba to jen přeladit...
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie Tomandl16Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuMSN MessengerICQ
JoHnY
Administrator
Administrator


Věk: 40
Založen: 18.10.2005
Příspěvky: 3141
Bydliště: Praha - Bratislava - Závažná Poruba

european union1.png

PříspěvekZaslal: 26.1.2010, 15:50  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Ja tomu celkom nerozumiem, na to aby sa ten multiplex 4 naladil tak treba nieco menit aj na antene (v pripade ze pouzivam vlastny stb, resp. ten co je v TV)? Alebo sa tu bavite o tom stb co je na streche a ktory konvertuje signal na klasicky analog?
Ja len ze to Ocko atd. naladene tiez nemam, tak ze ci by som to mal vediet naladit ak mam vlastny set top box?
_________________
JoHnY
Vodnář Pohlaví:Muž Drak OfflineOsobní galerie JoHnYZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
kolysta
Master moderator
Master moderator


Věk: 42
Založen: 28.11.2006
Příspěvky: 1304


blank.gif

PříspěvekZaslal: 26.1.2010, 17:46  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

JoHnY napsal:
Ja tomu celkom nerozumiem, na to aby sa ten multiplex 4 naladil tak treba nieco menit aj na antene (v pripade ze pouzivam vlastny stb, resp. ten co je v TV)? Alebo sa tu bavite o tom stb co je na streche a ktory konvertuje signal na klasicky analog?
Ja len ze to Ocko atd. naladene tiez nemam, tak ze ci by som to mal vediet naladit ak mam vlastny set top box?


Antenu přenastavovat nemusíš.
Ale Multiplex 4 je vysílán v MPEG-4. Tedy, musíš mít MPEG-4 tuner. Ne všechny TV či set-top-boxy ho mají...
Střelec Pohlaví:Muž Tygr OfflineOsobní galerie kolystaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
JoHnY
Administrator
Administrator


Věk: 40
Založen: 18.10.2005
Příspěvky: 3141
Bydliště: Praha - Bratislava - Závažná Poruba

european union1.png

PříspěvekZaslal: 26.1.2010, 17:48  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

aha no uz tomu rozumiem, dik
_________________
JoHnY
Vodnář Pohlaví:Muž Drak OfflineOsobní galerie JoHnYZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Tomandl16
Host
Host



Založen: 26.7.2006
Příspěvky: 104
Bydliště: NZM C-zapad

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 26.1.2010, 21:07  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

kolysta napsal:
JoHnY napsal:
Ja tomu celkom nerozumiem, na to aby sa ten multiplex 4 naladil tak treba nieco menit aj na antene (v pripade ze pouzivam vlastny stb, resp. ten co je v TV)? Alebo sa tu bavite o tom stb co je na streche a ktory konvertuje signal na klasicky analog?
Ja len ze to Ocko atd. naladene tiez nemam, tak ze ci by som to mal vediet naladit ak mam vlastny set top box?


Antenu přenastavovat nemusíš.
Ale Multiplex 4 je vysílán v MPEG-4. Tedy, musíš mít MPEG-4 tuner. Ne všechny TV či set-top-boxy ho mají...


Přesně to mám na mysli, problém je ale v tom, že v domě C nejde vubec signál MUX4 do rozvodů... Takže můj dotaz se skutečně týká pouze rozvodu úplného signálu (tj. včetně MUX4) a ne jen některých multiplexů. To se společným set-top-boxem nemá vůbec nic společného... Proto se ptám, kde je problém... Navíc MPEG-4 tuner už má v podstatě každá nová televize. Proto mě mrzí, že to nejde, jelikož ČT i NOVA toho v HD vysílají čím dál tím víc. ČT navíc bude vysílat celou olympiádu v HD. Proto by bylo fajn, kdyby to šlo napravit než to vypukne:-). Díky
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie Tomandl16Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuMSN MessengerICQ
kolysta
Master moderator
Master moderator


Věk: 42
Založen: 28.11.2006
Příspěvky: 1304


blank.gif

PříspěvekZaslal: 26.1.2010, 22:59  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Tomandl16 napsal:
Přesně to mám na mysli, problém je ale v tom, že v domě C nejde vubec signál MUX4 do rozvodů... Takže můj dotaz se skutečně týká pouze rozvodu úplného signálu (tj. včetně MUX4) a ne jen některých multiplexů. To se společným set-top-boxem nemá vůbec nic společného... Proto se ptám, kde je problém... Navíc MPEG-4 tuner už má v podstatě každá nová televize. Proto mě mrzí, že to nejde, jelikož ČT i NOVA toho v HD vysílají čím dál tím víc. ČT navíc bude vysílat celou olympiádu v HD. Proto by bylo fajn, kdyby to šlo napravit než to vypukne:-). Díky


jsi si jist, ze MUX4 není propouštěn do spol. rozvodů?
dle mého skomného názoru by to mělo fungovat neb dům C je stejný, jako dům D
a když jsem se u nás ptal firmy Spaun (dělala antenní rozvody), zda to bude fungovat, tvrdili, že filtry ten signál propustí do každé jednotlivé zásuvky
ale ověřené to nemám - set-top-box s MPEG4 budu mít až příští týden
Střelec Pohlaví:Muž Tygr OfflineOsobní galerie kolystaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
Tomandl16
Host
Host



Založen: 26.7.2006
Příspěvky: 104
Bydliště: NZM C-zapad

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 26.1.2010, 23:14  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

kolysta napsal:
Tomandl16 napsal:
Přesně to mám na mysli, problém je ale v tom, že v domě C nejde vubec signál MUX4 do rozvodů... Takže můj dotaz se skutečně týká pouze rozvodu úplného signálu (tj. včetně MUX4) a ne jen některých multiplexů. To se společným set-top-boxem nemá vůbec nic společného... Proto se ptám, kde je problém... Navíc MPEG-4 tuner už má v podstatě každá nová televize. Proto mě mrzí, že to nejde, jelikož ČT i NOVA toho v HD vysílají čím dál tím víc. ČT navíc bude vysílat celou olympiádu v HD. Proto by bylo fajn, kdyby to šlo napravit než to vypukne:-). Díky


jsi si jist, ze MUX4 není propouštěn do spol. rozvodů?
dle mého skomného názoru by to mělo fungovat neb dům C je stejný, jako dům D
a když jsem se u nás ptal firmy Spaun (dělala antenní rozvody), zda to bude fungovat, tvrdili, že filtry ten signál propustí do každé jednotlivé zásuvky
ale ověřené to nemám - set-top-box s MPEG4 budu mít až příští týden

Jsem si úplně jistej, protože i když dám automatické vyhledavání a i když to zkouším ručně na kanálu 64, kde vysílá MUX4, tak nic. Resp. při manuálním vyhledávání se mi ukazuje síla a kvalita signálu u každého kanálu zvlášť. U kanálu kde vysílají MUX s českou televizí je signál i kvalita v pořádku, ale jakmile najedu na kanál 64, naskočí tam 0%a 0%. Nehledě na to, že i bez MPEG-4 tuneru vidíš všechny programy, které chytíš, jen u těch v MPEG-4 máš pak sice černou obrazovku, ale v seznamu nalezených je. Ješte k tomu v MUX4 vysílá Óčko v MPEG-2 a to taky nechytám, takže z toho dedukuju, že do společných rozvodů jde pouze část původního digitálního signálu.
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie Tomandl16Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuMSN MessengerICQ
kolysta
Master moderator
Master moderator


Věk: 42
Založen: 28.11.2006
Příspěvky: 1304


blank.gif

PříspěvekZaslal: 27.1.2010, 09:46  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Tomandl16 napsal:

Jsem si úplně jistej, protože i když dám automatické vyhledavání a i když to zkouším ručně na kanálu 64, kde vysílá MUX4, tak nic. Resp. při manuálním vyhledávání se mi ukazuje síla a kvalita signálu u každého kanálu zvlášť. U kanálu kde vysílají MUX s českou televizí je signál i kvalita v pořádku, ale jakmile najedu na kanál 64, naskočí tam 0%a 0%. Nehledě na to, že i bez MPEG-4 tuneru vidíš všechny programy, které chytíš, jen u těch v MPEG-4 máš pak sice černou obrazovku, ale v seznamu nalezených je. Ješte k tomu v MUX4 vysílá Óčko v MPEG-2 a to taky nechytám, takže z toho dedukuju, že do společných rozvodů jde pouze část původního digitálního signálu.


hmm, tak to je pech
a jen tak na prutovou antenu vystrčenou z okna to chytáš?
Střelec Pohlaví:Muž Tygr OfflineOsobní galerie kolystaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
Lu
Spolubydlící
Spolubydlící


Věk: 37
Založen: 24.8.2006
Příspěvky: 419
Bydliště: NZM-G

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 27.1.2010, 14:45  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

kolysta napsal:
Tomandl16 napsal:
Přesně to mám na mysli, problém je ale v tom, že v domě C nejde vubec signál MUX4 do rozvodů... Takže můj dotaz se skutečně týká pouze rozvodu úplného signálu (tj. včetně MUX4) a ne jen některých multiplexů. To se společným set-top-boxem nemá vůbec nic společného... Proto se ptám, kde je problém... Navíc MPEG-4 tuner už má v podstatě každá nová televize. Proto mě mrzí, že to nejde, jelikož ČT i NOVA toho v HD vysílají čím dál tím víc. ČT navíc bude vysílat celou olympiádu v HD. Proto by bylo fajn, kdyby to šlo napravit než to vypukne:-). Díky


jsi si jist, ze MUX4 není propouštěn do spol. rozvodů?
dle mého skomného názoru by to mělo fungovat neb dům C je stejný, jako dům D
a když jsem se u nás ptal firmy Spaun (dělala antenní rozvody), zda to bude fungovat, tvrdili, že filtry ten signál propustí do každé jednotlivé zásuvky
ale ověřené to nemám - set-top-box s MPEG4 budu mít až příští týden

My jsme ještě novější dům a ani my nemáme v anténě vložku pro MUX4, nyní čekáme na návrh Spaunu, kolik by nás přidání stálo Smile Takže Johny, vydrž, když to bude rozumná cena, půjdeme do toho .-)
Vodnář Pohlaví:Žena Koza SkrytýOsobní galerie LuZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
lenkaii
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 43
Založen: 21.2.2006
Příspěvky: 1537
Bydliště: NZM C

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 27.1.2010, 16:10  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Ona ta společná anténa funguje asi takhle.. Přijímá z anteny nějaký signál.. Zesiluje kanály, na které je naladěná (digitální MUXy) a ostatní potlačuje, aby tam nebyly ruchy.. A z digitálního kanálu vybrané prograny převádí do analogového signálu.
Takže jak píše Lu, řídící jednotka společné antény je potřeba doplnit o další zařízení, předpokládám nějaký zesilovač, které z toho, co dodá anténa vytáhne MUX4, zesílí ho a pošle do rozvodů.
Lu, když tak cenovou nabídku přepošli.. pokud to nebude moc velké, tak si to necháme udělat taky Třeba když nás bude víc.. bude množstevní sleva
Býk Pohlaví:Žena Tygr OfflineOsobní galerie lenkaiiZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Lu
Spolubydlící
Spolubydlící


Věk: 37
Založen: 24.8.2006
Příspěvky: 419
Bydliště: NZM-G

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 27.1.2010, 19:39  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

lenkaii napsala:

Lu, když tak cenovou nabídku přepošli.. pokud to nebude moc velké, tak si to necháme udělat taky Třeba když nás bude víc.. bude množstevní sleva

jasně, myslím na vás Smile
Vodnář Pohlaví:Žena Koza SkrytýOsobní galerie LuZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
malina
Spolubydlící
Spolubydlící


Věk: 66
Založen: 20.2.2006
Příspěvky: 369
Bydliště: NZM B

blank.gif

PříspěvekZaslal: 28.1.2010, 09:59  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

nejlépe přeposlat do všech domů na výbory, asi by se přidalo víc zájemců. Co vlastně MuX4 má navíc?
Ryby Pohlaví:Žena Králík SkrytýOsobní galerie malinaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Lu
Spolubydlící
Spolubydlící


Věk: 37
Založen: 24.8.2006
Příspěvky: 419
Bydliště: NZM-G

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 28.1.2010, 10:21  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

malina napsala:
nejlépe přeposlat do všech domů na výbory, asi by se přidalo víc zájemců. Co vlastně MuX4 má navíc?

V MUX4 vysílá Očko a Nova HD ČT HD Smile
Vodnář Pohlaví:Žena Koza SkrytýOsobní galerie LuZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Fefi
Host
Host


Věk: 37
Založen: 24.3.2006
Příspěvky: 186
Bydliště: NZM A

blank.gif

PříspěvekZaslal: 28.1.2010, 12:07  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Tomandl16 napsal:
Fefi napsal:
ja tuner s pokojovou antenou mam, zkusim tedy jestli neco nechytnu, ale jelikoz jsme v prizemi, tak spis ocekavam neuspech. dam vedet.

Díky moc, budu rád...


Ahoj, tak na pokojovou antenu u nas v prizemi MUX4 nechytim Sad
Blíženci Pohlaví:Muž Opice OfflineOsobní galerie FefiZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ
Tomandl16
Host
Host



Založen: 26.7.2006
Příspěvky: 104
Bydliště: NZM C-zapad

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 28.1.2010, 17:23  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Lu napsala:
malina napsala:
nejlépe přeposlat do všech domů na výbory, asi by se přidalo víc zájemců. Co vlastně MuX4 má navíc?

V MUX4 vysílá Očko a Nova HD ČT HD Smile

A právě (nejen) na ČT HD se bude vysílat olympiáda 24/7 v HD... Takže by bylo fakt super, kdyby se to dalo stihnout do té doby.

To Fefi: Díky, toho jsem se bál, my jsme v 1. patře...Sad
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie Tomandl16Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuMSN MessengerICQ
kolysta
Master moderator
Master moderator


Věk: 42
Založen: 28.11.2006
Příspěvky: 1304


blank.gif

PříspěvekZaslal: 29.1.2010, 11:55  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Fefi napsal:
Ahoj, tak na pokojovou antenu u nas v prizemi MUX4 nechytim Sad


to je tedy smůla. Možná to bude tím, že máš byt do vnitrobloku a jsi stíněn hodně domem.
Já to doma již vyzkoušel - na společnou anténu Multiplex 4 taky nechytím.
Budu si muset nějakou někde půjčit a vyzkoušet to.

S tím mě napadá otázka: pokud všechny domy mají centrální set-top-box, který zachytává dnes již pouze signál digit. vysílání a tento signál je převáděn do analog. podoby a šířen do spol. antén. rozvodů...
Nestálo by za úvahu udělat v domě průzkum, kdo ještě přijímá signál na starém analogovém přijímači?
Pokud by to bylo naprosté minimum lidí nebo nikdo, protože dnes má již každý vlastní set-top-box či novou TV s digit. tunerem, stálo by možná za úvahu upravit signál. cestu a "vyřadit" či přeladit centrální set-top-box tak, aby všechno co společná anténa chytne z éteru, pustil do každé zásuvky v bytech a tam ať si to přebere příslušný set-top-box či TV.
Co vy na to?
Střelec Pohlaví:Muž Tygr OfflineOsobní galerie kolystaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
lenkaii
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 43
Založen: 21.2.2006
Příspěvky: 1537
Bydliště: NZM C

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 29.1.2010, 13:29  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Hm.. to si mi zdá jako zcestné.. Hlavně ta společná anténa funguje jako zesilovač.. Táákže. Po téhle změně by lidi v horních patrech měli lepší podmínky než ty dole. Central group tohle řešení udělal mimo jiné i proto, že naše domy stojí v dolíku a analogový signál tu vůbec svého času nešel naladit a dgitální špatně. Já vím, od té doby se hodně změnilo. Ale jsem jednoznačně pro zachování současného řešení se zesilovačem.
Býk Pohlaví:Žena Tygr OfflineOsobní galerie lenkaiiZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
kolysta
Master moderator
Master moderator


Věk: 42
Založen: 28.11.2006
Příspěvky: 1304


blank.gif

PříspěvekZaslal: 29.1.2010, 13:47  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

lenkaii napsala:
Hm.. to si mi zdá jako zcestné.. Hlavně ta společná anténa funguje jako zesilovač.. Táákže. Po téhle změně by lidi v horních patrech měli lepší podmínky než ty dole. Central group tohle řešení udělal mimo jiné i proto, že naše domy stojí v dolíku a analogový signál tu vůbec svého času nešel naladit a dgitální špatně. Já vím, od té doby se hodně změnilo. Ale jsem jednoznačně pro zachování současného řešení se zesilovačem.


ano, od te doby se hodně změnilo
byli jsme v radiovém stínu - v době analog. vysílání
to pominulo
já nechci vyřadit zesilovač, ja bych vyřadil převaděč z digitálu na analog a "poladil" to tak, aby všechno co anténa na střeše zachytí, poslala dál do sítě
což se teď neděje...
Střelec Pohlaví:Muž Tygr OfflineOsobní galerie kolystaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
Tomandl16
Host
Host



Založen: 26.7.2006
Příspěvky: 104
Bydliště: NZM C-zapad

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 29.1.2010, 14:56  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

A není možné, že je potřeba to jen znovu naladit?? Já bych totiž přísahal, že ještě tak přrd půl rokem v rozvodu byly všechny 4 multiplexy, protože si pamatuju, že v rozvodu svého času bývala Nova HD i ČT HD...
 Pohlaví:Muž  OfflineOsobní galerie Tomandl16Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuMSN MessengerICQ
malina
Spolubydlící
Spolubydlící


Věk: 66
Založen: 20.2.2006
Příspěvky: 369
Bydliště: NZM B

blank.gif

PříspěvekZaslal: 29.1.2010, 15:08  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Já tedy vůbec nerozumím jak to funguje, ale když proberu možnosti, které mi nová telka s DVB-T nabízí, je tam normální vysílání CT,Nova,Prima,Barandov,cool,noe,z1 atd. a na konci řady mi vyskočí ČT1 HD a Nova HD: já v tom skoro nevidím rozdíl, takže většinou sleduju postaru. Ale co se týká zrušit analog, tak to by asi lidi protestovali, ted jsme měli na anténě nějakou poruchu a hned psali asi 3 vlastníci, at s tím něco uděláme, že jim nejde signál (analogový). Navíc by se nedalo vůbec nahrávat, protože většina má ještě staré rekordéry.Když už jsem to nakousla ,nemá někdo zkušenost s "Multimediálním centrem Evolve Mediacorder? to prý má nahrávat i digitálně na HDD.
K
Ryby Pohlaví:Žena Králík SkrytýOsobní galerie malinaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
lenkaii
Starousedlík
Starousedlík


Věk: 43
Založen: 21.2.2006
Příspěvky: 1537
Bydliště: NZM C

czechrepublic.gif

PříspěvekZaslal: 29.1.2010, 17:00  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Tomandl16 napsal:
A není možné, že je potřeba to jen znovu naladit?? Já bych totiž přísahal, že ještě tak přrd půl rokem v rozvodu byly všechny 4 multiplexy, protože si pamatuju, že v rozvodu svého času bývala Nova HD i ČT HD...

Pokud si dobře vzpomínám došlo tam k přesunům kanálů mezi multiplexy. U Očka si tím jsem téměř jistá.
Býk Pohlaví:Žena Tygr OfflineOsobní galerie lenkaiiZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
kolysta
Master moderator
Master moderator


Věk: 42
Založen: 28.11.2006
Příspěvky: 1304


blank.gif

PříspěvekZaslal: 29.1.2010, 17:08  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

tak to vypadá, že dům B má povolen MUX4 do rozvodů, zatím co dům C, D a G nikoliv
u ostatních nevím
to by naznačovalo, že možná opravdu stačilo jen "poladit" centrální set-top-box
zkusím se na to zeptat správní firmy
Střelec Pohlaví:Muž Tygr OfflineOsobní galerie kolystaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
malina
Spolubydlící
Spolubydlící


Věk: 66
Založen: 20.2.2006
Příspěvky: 369
Bydliště: NZM B

blank.gif

PříspěvekZaslal: 29.1.2010, 18:32  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

Abych nějak neinformovala špatně u názvů stanic je CT 1(MPEG-4HD),NOVA (MPEG4HD),PRIMA (MPEG-4HD,OČKO (MPEG-2HD), pak ještě naladím ínfo kanál 02,a nějaká rádia.
Ryby Pohlaví:Žena Králík SkrytýOsobní galerie malinaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
kolysta
Master moderator
Master moderator


Věk: 42
Založen: 28.11.2006
Příspěvky: 1304


blank.gif

PříspěvekZaslal: 29.1.2010, 19:51  Předmět:   Odpovědět s citátemSpodní část stránkyNávrat nahoru

malina napsala:
Abych nějak neinformovala špatně u názvů stanic je CT 1(MPEG-4HD),NOVA (MPEG4HD),PRIMA (MPEG-4HD,OČKO (MPEG-2HD), pak ještě naladím ínfo kanál 02,a nějaká rádia.


ano, to je přesně ono
to je MUX4, do kterého migrovalo Óčko
Střelec Pohlaví:Muž Tygr OfflineOsobní galerie kolystaZobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:      
Odeslat nové témaOdpovědět na téma Zobrazit předchozí témaPošlete e-mail kamarádovi.Seznam uživatelů kteří si prohlíželi tento příspěvekUložit téma do souboruPrintable versionPřihlásit pro kontrolu soukromých zprávZobrazit následující téma

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Časy uváděny v GMT + 1 hodina

CrackerTracker © 2004 - 2017 CBACK.de
Powered by phpBB2